No SSO cookie

Címkéhez kapcsolódó cikkek az oldalon : cukor



Júniusi kedvencünk: levendula a konyhában

A levendula egyik legsokoldalúbban felhasználható gyógy-, és fűszernövényünk. Aki már beleszippantott a friss levendulavirág illatába, soha nem felejti és valószínű, hogy szeretné megőrizni. Részletek »

Júniusi kedvencünk: levendula a konyhában

A görögdinnye gazdag likopinban

Sokan nem tudják, hogy a paradicsomot értékes táplálékká tevő likopin a görögdinnyében is nagy mennyiségben előfordul. Hogyan tartja egészséges egyensúlyban szervezetünk működését? Részletek »

A görögdinnye gazdag likopinban

Hogyan készítsünk házisört?

A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja a szudáni ásatások során fellelt közel 7000 éves edény, melyben sör maradványait mutatták ki. Pontosan nem tudjuk, hogy mikor készítettek először sört a világon, de az bizonyos, hogy már az ókori egyiptomiak is foglalkoztak sörfőzéssel a Kr. e. V. évezredben. Ideje visszatérnünk az ősi hagyományokhoz! Főzzünk sört!  Részletek »

Hogyan készítsünk házisört?

Amit a szénhidrátról és a cukorról tudni kell

A szénhidrátok és főként a cukrok étrendi szerepének megítélése rendkívül ellentmondásos. Összefoglaltuk a legfrissebb tényeket és az életmód-tanácsokat.  Részletek »

Amit a szénhidrátról és a cukorról tudni kell

Együnk mazsolát cukor helyett!

Közismert, kedvelt csemege a mazsola, az édes szőlők aszalt változata. Előnye, hogy egész éven át használhatjuk, és nem csak süteményekben finom, hanem édesítésre is kiválóan alkalmas, természetes lehetőség a finomított cukor kiváltására. Az óvatosság azonban nem árt! Részletek »

Együnk mazsolát cukor helyett!