Süssünk narancslepényt! A narancsról tudjuk, hogy nagyon jó ízjavító, gyomorerősítő, emésztést serkentő, étvágyjavító és vértisztító hatású. De talán azt még nem, hogy milyen finom a naranccsal készült lepény, amit most ajánlunk! ... RÉSZLETEK
Tökös örömök - avagy amit a sütőtökről tudni kell A tél közeledtével az egyik legkedveltebb csemege a sült tök. Sok cukrot, vitaminokat, fehérjét és rostokat tartalmaz, szénhidráttartalma pedig közel annyi, mint a burgonyáé. A sütőtök - ahogy a kukorica, a burgonya is - Amerika felfedezése után került hozzánk, őshazája Közép- és Dél-Amerika trópusi vidéke. Sütve jó, de nézzük, még mi minden készíthető belőle... ... RÉSZLETEK
Hogyan neveljünk sztíviát? Amennyiben még nem termesztettünk sztíviát, tudni kell, hogy konténerben is jól növekszik. A sztíviát desszertek és süteményekhez lehet használni. ... RÉSZLETEK
Nagymama receptje: cseresznyés rácsos sütemény Nagyszüleink finom rácsos süteményét lehetetlen utánozni. Lehetett az diós, gyümölcsízzel készített, meggyes, mákos, mindenhogyan szerettük. Íme a cseresznyés rácsos sütemény receptje! Érdemes kipróbálni!... RÉSZLETEK
A stevia (sztívia) Léteznek igazán egyedi növények. Nem elég, hogy különleges kinézetükkel magukra irányítják a figyelmet, ennél többre törekszenek. Ilyen páratlan növény a Stevia rebaudiana Bertoni - magyarul sztívia és sztevía - is! ... RÉSZLETEK
Az édesítőszerek és cukorpótlók A mesterséges édesítőszerekkel új utak nyíltak meg az édesítés terén. Energiaértékük elhanyagolható, nem jelentenek energiatöbbletet a szervezetnek, ezért jó kiegészítői a testtömeg- csökkentő étrendnek, de súlyvesztés csak akkor érhető el, ha az életmód is változik. Nem befolyásolják a vércukorszintet, így jól alkalmazhatóak cukorbetegek diétájában is... RÉSZLETEK
Édes élet - amit az édesítőszerekről érdemes tudni Cikkükben bemutatjuk az édesítőszerek különböző típusait, jellemzőit, biztonsággal fogyasztható mennyiségét, és a hozzájuk kapcsolódó kutatások eredményeit.... RÉSZLETEK
Érdekességek a juharfáról Több mint 200 különböző juharfajtát tartanak számon. A hegyi juhar és a cukorjuhar nedvéből készíthető a legjobb szirup vagy egyéb termék. ... RÉSZLETEK
Hogyan készítsünk csíkos kandiscukrot? A kanyargó szalaghoz hasonlító csíkos cukorka egy réges-régi kedvenc. Ez a kandiscukor recept hasonlít a hagyományos receptekhez, csak ebben ki-ki ízlése és kedve szerint ízesíti, színezi, csíkosítja, formálja a nyalánkságot.... RÉSZLETEK
Hogyan készül a pillecukor fondant? A pillecukor fondant egy egyszerű fondant recept vízből, pillecukorból és porcukorból. Nagyon egyszerű az elkészítése, és sokan ezt jobban kedvelik, mint a sima fondantokat, mivel sokkal édesebb az íze. ... RÉSZLETEK
Csokinyuszi helyett házilag készült kutyasüti húsvétra A húsvéti nyuszi a kutyákra is gondol, ám jól tudja, hogy a csoki és a süti nem kutyagyomornak való finomság. Készítsünk inkább egészséges, marhamájas süteményt húsvétra kedvencünknek! RÉSZLETEK
Minek örülnek húsvétkor a cicák és a kutyák? A húsvéti szezonban egész nap serényen készülünk a családi lakomákra, nagy gonddal állítjuk össze a gyerekek ajándékcsomagjait, és feltérképezzük a csokitojások legjobb rejtekhelyeit. A lázas készülődések közepette hajlamosak vagyunk megfeledkezni körülöttünk sündörgő kedvenceinkről... RÉSZLETEK
Itt a tavasz, építsünk tavat a kertünkbe! A tavak alapjának építőanyaga lehet fólia vagy előre gyártott, műanyag medence is. Mindkettővel szabálytalan formájú, természetes hatású tavakat lehet kialakítani. RÉSZLETEK