Pisztácia: ezért érdemes enni mindenkinek, akinek vérnyomásproblémája van! A pisztáciában sok értékes ásványi anyag van, ami jótékony hatással bír például a szívproblémákra. ... RÉSZLETEK
Miért együnk rendszeresen diót és magvakat? A késő őszi, téli időszak fontos tápanyagforrásai a diófélék, az olajos magvak és az aszalt gyümölcsök. Koncentrált tápanyagtartalmuk miatt már kis mennyiségű fogyasztásuk is érdemben hozzájárul egészségünk védelméhez. Számos képviselőjük évszázadok óta része a hazai gasztronómiának, de akadnak mindig újabb és újabb, más kontinensekről érkező újdonságok. ... RÉSZLETEK
Földimogyorót a Mikulászsákba, megéri! A sok csokoládé mellett megéri földimogyorót is csempésznünk a Mikulás zsákba, mivel igazi szuperélelmiszer. Mutatjuk gyógyhatásait!... RÉSZLETEK
Gyümölcsök, déligyümölcsök kalóriatartalma - jó, ha tisztában vagy vele A friss gyümölcsök többségének szárazanyag- és szénhidráttartalma alacsony, ezért a gyümölcsök fogyasztásakor csekély az energiabevitel. Ha diétázni szeretnénk, hasznos, ha tisztában vagyunk az egyes gyümölcsök, olajos magvak, déligyümölcsök beltartalmi értékeivel. Kalóriatáblázat.... RÉSZLETEK
Egzotikus finomságok: kesudió, paradió, pisztácia és társaik Sokféle ember él a Földön, eltérő a nemünk, színünk, vallásunk, de egy dologban megegyezünk: szeretjük a finom olajos magvakat.... RÉSZLETEK
Szuperélelmiszerek, amelyeket a dietetikusok is elismernek Egy amerikai felmérésben 2050 dietetikust kérdeztek meg arról, hogy szerintük a fogyasztók körében melyek lesznek a népszerű élelmiszerek 2018-ban. Itt a lista régi ismerősökkel.... RÉSZLETEK
Nagyban is megéri földimogyorót termeszteni! A földimogyoró Magyarországon is termeszthető gazdaságosan. A Debreceni Egyetem agrárkarán pedig azt is bebizonyították, hogy nemcsak termeszteni, hanem feldolgozni is megéri: a belőle készített olaj világpiaci ára folyamatosan emelkedik.... RÉSZLETEK
Zsír vagy olaj: tények és mítoszok A zsír egyike szervezetünk fontos tápanyagainak, amelynek azonban túlzott bevitele könnyen egészségügyi problémák forrásává válhat, de megfelelő módon és mennyiségben fogyasztva kifejezetten előnyös szervezetünk számára. ... RÉSZLETEK
Együnk rendszeresen szezámmagot, megéri! A hagyománytisztelő emberek esetleg kóstolták már frissen, sült pulykán vagy magvas bucin, míg a kulináris élvezetek rabjainak fantáziája ennél mélyebbre hatol az egzotikus ételek világába. Például a szezámolaj említése a távol-keleti tájakra vezeti őket.... RÉSZLETEK
Paradió és pekándió- avagy olajos magvak a trópusokról Az olajos magvak a gyümölcsök nagy családjának különálló képviselői. Víztartalmuk alacsony, ezzel szemben magas fehérje és zsírtartalommal rendelkeznek. ... RÉSZLETEK
Mikortól lehet sétáltatni a kölyök kutyát? Vissza-visszatérő kérdés: mikor lehet "utcára vinni" a kutyakölyköt? Mikor mehetünk először sétálni a kiskutyával? Ahhoz, hogy erre megnyugtató választ adhassunk, néhány dologgal tisztában kell lenni. RÉSZLETEK
A kutyák tavaszi szőrápolása: nyírjam vagy ne nyírjam? Jön a jó idő, de nem mindegy hogyan ápoljuk kutyánk szőrét! Az sem jó, ha túl hosszúra hagyjuk, és az sem, ha túl rövidre vágjuk a szőrét. RÉSZLETEK
Alga-probléma az akváriumban? Akinek akváriuma van, annak algája is van... Az algák elcsúfíthatják, sőt tönkretehetik az akváriumot. Szerencsére nem kell mindig vegyszereznünk, van néhány trükk, amelyet bevethetünk ellenük. RÉSZLETEK