No SSO cookie

Címkéhez kapcsolódó cikkek az oldalon : őszi munkákKertészeti tanácsok októberre

Nézzük, hogy milyen kertészeti munkákat ajánlatos elvégeznünk októberben, ha azt szeretnénk, hogy a tavaszt gondok nélkül kezdjük! Részletek »

Kertészeti tanácsok októberre

Késő őszi kertészeti teendők \

Amikor érezzük, hogy az őszi szél már megborzongat, észrevesszük, hogy a vándormadarak dél felé veszik az irányt, és a fák lombjai tűzszínű öltözettel búcsúznak a nyártól, már tudjuk, hogy a hétvégét nem tölthetjük a kandalló előtt egy karosszékbe gömbölyödve egy jó könyvvel. Vagy legalábbis nem sokáig.  Részletek »

Késő őszi kertészeti teendők

Avarégetés helyett komposztáljunk!

Most, hogy itt az ősz, a levelek újra felhalmozódnak majd az udvarunkon. Tényleg olyan rossz, ha elégetjük őket? Miért illegális a levélégetés olyan sok helyen?  Részletek »

Avarégetés helyett komposztáljunk!

Őszi teendőnk a bogyósok körül \

Az ízletes és fanyar Szeder (Rubus fruticosus) szürete a kedvező időjárásnak köszönhetően még most is tart. A szeder letermett vesszőit a málnához hasonlóan ki kell vágnunk. Erre lombhullástól egészen jövő év tavaszáig van időnk. A lomb elvesztése után válik igazán jól láthatóvá az év során kialakult hajtásszövevény. És innen már könnyű a dolgunk... Részletek »

Őszi teendőnk a bogyósok körül

Tavasszal vagy ősszel komposztáljuk a talajt?

Azt már bizonyára mindenki tudja, hogy a kert komposztálása nagyszerű módja a talaj utántöltésének. De vajon mikor ideálisabb a komposztálás? Részletek »

Tavasszal vagy ősszel komposztáljuk a talajt?