No SSO cookie

Címkéhez kapcsolódó cikkek az oldalon : teleltetésDézsás növények teleltetése - melyiket mikor vigyük védett helyre?

Bizonyos dézsában nevelt növényfajok az őshazájukban is hozzászoktak a 0 °C-nál kisebb hőmérsékletekhez, míg más növényeket érzékenyen érint a hideg. Ezeket lehetőleg az első éjszakai fagyok beállta előtt a telelőhelyükre kell szállítani. A növények épségben tartásához mindenképpen tartsuk szem előtt ezeket a különbségeket, és e szerint kezeljük őket. Részletek »

Dézsás növények teleltetése - melyiket mikor vigyük védett helyre?

Fagyra várva - melyik növény bírja tovább?

Ha nem jó az időzítés, az első fagyteszten kényszerből áteshetnek a telelőhelyükre készülődő, a kertben, balkonon élő kényesebb növények, és kiderül, melyik mennyire bírja a mínuszokat. Részletek »

Fagyra várva - melyik növény bírja tovább?

Téli növényápolás kulcsa a fény és a pára pótlása \

Télen, ha van rá lehetőség tegyük át a növényeket a déli fekvésű szobákba, ahol több fényhez jutnak, párásítsunk az alábbi módokon. Részletek »

Téli növényápolás kulcsa a fény és a pára pótlása

A korán érkező fagy nem tesz jót a leanderrel \

Több más mediterrán növényhez hasonlóan a leander (Nerium oleander) sem fagytűrő növény. A következőkben Bálint Károly kertészeti szakértő mutatja be, hogyan teleltessük a leanderünket, főleg akkor, ha már nem szeretnénk nagyobb cserépbe átültetni. Részletek »

A korán érkező fagy nem tesz jót a leanderrel

Hogyan kell metszeni a leandert? És mit tegyünk, ha elfagyott? Vagy ha beteg? \

A téli fagyok elmúltával a leander átültethető és ki is állítható a szabadba. Ha túl nagyra nőtt, akkor érdemes valamelyest visszametszeni. Részletek »

Hogyan kell metszeni a leandert? És mit tegyünk, ha elfagyott? Vagy ha beteg?