No SSO cookie

Címkéhez kapcsolódó cikkek az oldalon : vitaminok



Spenótot tavasszal, nyáron és ősszel is \

Hiába mondták eleink, hogy a spenót tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és rostokkal. Sehogy sem sikerült velünk megkedveltetni. Felnőttként azonban már egészen elfogultan nézzük a selymes zöld, húsos levelek erényeit.  Részletek »

Spenótot tavasszal, nyáron és ősszel is

Magyar földbe magyar kivit? Igen, termesszünk kivit!

Déligyümölcs, Új-Zélandon őshonos, és importálni kell – nagyjából ennyit tud az átlagember a kivi pedigréjéről. Kínából ered, jó a téltűrése, és a mérsékelt égövön is megél – írják a jobb szakkönyvek. Kis igényű, kiváló adottságú növény, ami Magyarországon is haszonnal termeszthető – mondja Varga János, aki nemcsak gyakorolja, hanem lelkesen tanítja is a kiviművelés tudományát.  Részletek »

Magyar földbe magyar kivit? Igen, termesszünk kivit!

Póréhagymát ősszel és télen is! \

A tél közeledtével egyre nehezebb friss zöldséghez hozzájutni, ezért nagyon meg kell becsülnünk azt a keveset is, ami van. Az egyik ilyen hálás zöldség a póréhagyma (Allium porrum), amely ideális a késő őszi-téli időszakra. Részletek »

Póréhagymát ősszel és télen is!

A sütőtök kedvező hatású az egészségre - így fogyaszd!

Ősszel számtalan tápláló, egészséges zöldség és gyümölcs érik meg, többek között a sütőtök. Nézzük, hogy hogyan használhatjuk fel ezt az egészséges növényt. Részletek »

A sütőtök kedvező hatású az egészségre - így fogyaszd!

A méhpempő - miért annyira értékes gyógymód?

A méhpempő az egyik legtáplálóbb étel a világon, amelyik javítja a táplálkozási hiányosságokat és segít gyorsabban túljutni az olyan állapotokon, amelyekkel akár évekig is küzdöttünk. A méhpempő az agyi tevékenységek serkentése miatt is elismert. Részletek »

A méhpempő - miért annyira értékes gyógymód?