Ajándék a virágoskertből!
Egy újabb unalmas ing, egy ezredik bögre vagy egy buta csecsebecse helyett miért ne ajándékozhatnánk el az anyaföld ajándékait. Ha a családtagjainkat vagy barátainkat megajándékozzuk a kertünk egy darabjával, az nagyszerű jelkép lehet bármilyen ünnepségen vagy családi összejövetelen. 


Természetes ajándékok bármilyen alkalomra

 

Nemrégiben fedeztem fel a bennünket körülvevő szépségeket. Soha nem értékeltem az olyan hiú dolgokat, mint egy hihetetlenül drága, mégis hasztalan pénztárca vagy egy új autó. A földből kibúvó, a nap által gyengéden megcsókolt és a víz által bepermetezett új élet viszont teljesen bámulatba ejtett. Az olyan egyszerű dolog, mint egy mag elültetése és a növény növekedése, lenyűgöző hatással volt rám, de igazából másokra is így kellene hatnia.

Ahhoz, hogy a kert legjobb ajándékát adhassuk oda, számításba kell vennünk a címzett jellemét. Szokott-e főzni ez a személy? Szereti-e vajon a rózsaszín dolgokat? Feledékeny, figyelmetlen vagy gondoskodó? Ha a növény kiválasztásánál mindezeket figyelembe vesszük, majd ezután egy szép cserépbe ültetjük, biztosak lehetünk benne, hogy az ajándékunk sokáig fog tartani. (A főnökünknek szánt legjobb cserepes ajándék lehet, hogy egy fűszernövény lenne.)

 

Ajándék-növények




A legegyszerűbben termeszthető fűszernövények azok, amelyeket a hétköznapokban főzéshez is használunk. Az olyan növényeket, mint a snidling, a bazsalikom vagy a menta jobb, ha már körülbelül két hónappal az átadás előtt elültetjük. A legjobb megoldás, ha készítünk egy fűszernövényes ládát, elültetünk bele 8-10 különböző fajtájú növényt és bármilyen különleges alkalom adódik, már el is készíthetjük a cserepeket. A fűszernövényes cserepeket akár a konyha ablakpárkányán is tarthatjuk, így szükség szerint bármikor lecsíphetünk belőle.

A barátoknak és családtagoknak valószínűleg a legjobb ajándék egy szép kaktusz. Nagyon sokféle kaktusz van és a legtöbbjük élénk színekben pompázik a tavaszi és nyári virágzáskor. A kaktuszok ültetését már sokkal hamarabb el kell tervezni, mivel ezek nagyon lassan nőnek és nagyon sokára csíráznak ki. Ha kertészként rendelkezünk a szükséges türelemmel, akkor vegyünk egy csomag magot és kezdjük el elszórni őket, hogy a következő idényre nagyszerű ajándékok legyenek. Ezek az erős növények nem igényelnek sok törődést, és amint néhány hónaposak szinte bármelyik éghajlaton megmaradnak.

Az olyan különleges barátoknak vagy munkatársaknak, akik az élénk színeket kedvelik, kipróbálhatjuk a virágmagok ültetését. Ezerszám vannak az olyan kisebb virágok, amelyek elbűvölő színekben nőnek és virágoznak. Nagyon fontos, hogy az ajándék virágok elültetése előtt, figyelmesen olvassuk el a csomagoláson levő információkat.

 

Ajándék-virág




A legjobb példa erre, ha a barátunk a napraforgót kedveli, és ezt szeretnénk neki ajándékba adni, vegyük figyelembe, hogy ez a növény akár két méter magasra is megnőhet, tehát nem kis cserepes ajándéknak való. Ehelyett választhatunk különböző fajta kisebb rózsabokrokat vagy százszorszépet. Az afrikai százszorszép körülbelül 30 cm magasra nő és 5-10 cm-es virágai vannak. Ezek nagyon tartós növények és véleményem szerint tökéletes ajándékok lehetnek.

Egy másik nagyszerű ajándék, egy kicsit nagyobb cserépben két-három epervirág elültetése. Az érdekes kis fehér epervirágok egyszerűen imádni valóak, és amikor édes gyümölcsöket is teremnek, nehéz lesz ellenállni nekik.

Ezeket a kerti ajándékokat könnyedén átültethetjük a cserépbe és egy kis masnival díszíthetjük. A cserepeket bármelyik nagyobb helyi bevásárlóközpontban vagy kisebb áruházban beszerezhetjük. Az áruházakban nemcsak olcsó, de akár egyedi, könnyen díszíthető cserepeket is vásárolhatunk. Nagyszerű időtöltés lehet a különleges ajándékok elültetése bármilyen évszakra, ünnepre vagy különleges alkalomra.

értékelés