No SSO cookie
A honlapon

Hasznos befőzési és tartósítási tanácsok

Számomra a tartósítás a nyár megőrzését jelenti. Minden egyes befőttes üveg olyan, mint egy időkapszula. Amikor hónapokkal később (vagy talán csak pár hét múlva) megnyitom, mintha a termő táj és a rég megfakult napsütés ízét érezném az ajkamon, hisz egy üveg savanyú cékla olyan, akárcsak egy üveg bor.

Kapcsolodó cikkek

Ha a Xanthomonas baktérium megfertőzi a diót, rámehet az egész termés

Sokan a növényvédelem nélkül is termő növények közé sorolják a diót. Sajnos ez mára megdőlt, az ültetvényekben évente 6-9 alkalommal is kénytelenek védekezni a dió károsítói ellen.Részletek »

Árvácska ültetése sziklakertbe

A kis alapterületű kertek esetében nagyszerű megoldás lehet egy sziklakert kialakítása. Habár a megépítése és gondozása nem mindig a legegyszerűbb, de a gondozott sziklakertek látványa kárpótol minden belefektetett energiát. Lássuk, mi a titka egy egyszerű, de bámulatos sziklakert megépítésének!Részletek »

Utcafronti virágágyások kialakítása

Mit tegyünk a tavasz végén elvirágzott hagymás növényekkel teli kertünkkel? A következőkben azt mutatjuk be, hogy néhány egyszerű lépéssel hogyan újíthatjuk meg az utcafronti virágágyásokat egynyári növényekkel!Részletek »

Paradicsom termesztése erkélyen

Sok ember nem engedheti meg magának, hogy saját kis kertje legyen, viszont szeretnének ők is kertészkedni, talán egy kis lédús gyümölcsöt termeszteni. A megoldást Bálint Károlytól tudtuk meg.Részletek »

Hogyan bírjuk virágzásra a leanderünket?

Sokan megszenvednek a leanderrel, és bárhogyan is próbálkoznak, növényük csak nem virágzik úgy, ahogy azt elvárnák tőle. A megoldás felől Bálint Károly kertépítőt kérdeztük!Részletek »