Aszalt paradicsomos mediterrán kenyér

Aszalt paradicsomos mediterrán kenyér
A frissen sülő kenyér illatánál nincs csodálatosabb dolog - állítja Kaldeneker György, tévészakács; márpedig ő csak tudja.

A kenyérsütéshez nem kell kenyérsütőgép, csak egy kis bátorság, hogy hozzáfogjunk. Kaldeneker György olívaolajos laposkenyeret (focaccia) készít, napon szárított paradicsommal és rozmaringgal.

Lássuk!

(A videó lejátszásához gyors internetkapcsolat és friss flash-lejátszó szükséges. Kapcsold be a hangszórókat, vidd a kurzort a fenti képernyő fölé és kattints a bal alsó sarokban megjelenő lejátszás-gombra. Dőlj hátra - mozi van!)

Aszalt paradicsomos mediterrán kenyér

Rozmaringos aszalt paradicsomos mediterrán kenyér

Hozzávalók:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 3 dl víz
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 szál rozmaring
  • 7-8 szem aszaltparadicsom

Még több recept: www.kaldeneker.hu

értékelés