No SSO cookie

Azok az olasz fűszerek...

Utolsó változtatás: 2012-08-08 | Első közzététel: 2010-01-27
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Azok az olasz fűszerek...
Nincsen olasz étel oregánó, bazsalikom és kakukkfű nélkül...

Basilico, bazsalikom - Ocimum basilicum L.

Ez az egynyári Indiából származó növény az olasz konyha legfontosabb zöldfűszere.

Maggiorana selvatica, Regamo, Cornabusa ,szurokfű, oregano, vadmajoránna

A mediterrán és olasz ételek fűszere. Szabadon Görögországban terem, a majoránna (maggiorana) rokona, ezért vadmajoránnának is nevezik. Évelő, gyorsan terjed, folyamatosan lehet vágni. Paradicsomos ételek, rostonsült, illetve párolt zöldségek remek ízesítője.

Kerti kakukkfű, timián, balzsamfű, tömjénfű, démutka, Thymus vulgaris L. - Lamiaceae

Nem fásodott, föld feletti hajtásai 1,0-2,5% illóolajat, keserű anyagot, flavonoidokat, szaponint és emellett még egy nem ismert görcsoldó hatású anyagot tartalmaznak. Szárított hajtásait fűszerként is hasznosítják, főleg a paprika és az uborka savanyításánál. Igen kedvelt húsfűszer is.