No SSO cookie

Zöldségkülönlegességek egy szakács szemével

Utolsó változtatás: 2009-11-03 | Első közzététel: 2008-02-29
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Zöldségkülönlegességek egy szakács szemével
Számos zöldségkülönlegességekkel találkoztunk a Foodapest kiállításon. Vajon mit kezd velük médiaszakácsunk, Kaldeneker György?

 

(A videó lejátszásához gyors internetkapcsolat és friss flash-lejátszó szükséges. Kapcsold be a hangszórókat, vidd a kurzort a fenti képernyő fölé és kattints a lejátszás-gombra. Dőlj hátra - mozi van!)

Mángold: A kifejlett levelekit júliustól az őszi fagyokig folyamatosan lehet szedni, a mángold nyelét és főerét spárga módján készítő el.

Radicchio: levelei nyersen salátadíszként funcionál, de a mediterrán konyhában gyakran pizzára vagy pitébe rejtik leveleit. 

Édeskömény: ideális köret halakhoz

Articsóka: Párolva, sütve, hideg salátaként, előételként, mártással, pizza feltéteként is fogyasztható.

Zeller: szár zeller frissen, gumóját sütve-rátva-főzve ehetjük, kinek hogy szimpatikus.

Gyermekláncfű: íze nyersen enyhén savanykás, de Wokban pirítva fogyaszthatóvá varázsolható. Gyermekláncfű, mint gyógynövény

Jégcsapretek: Ázsiában szívesen fogyasztják nyersen, apró kockákra vagy vékony szeletekre vágva, sós pácban vagy szójaszósszal, de gyakran párolják, levesbe főzik vagy tengeri ételek mellé kínált szószba is keverik. Jégcsapretek, a fagyos csemege

A videót a LIONS Média  készítette Kaldeneker György közreműködésével.


Szólj Te is hozzá!