-
VILLAMOSIPARI TECHNIKUS - IPARI VILLANYSZERELŐ – VEZÉRLÉS TECHNIKUS
-
Regisztrált mérlegképes könyvelő IX.ker.
-
sofőr
-
szövő és varró szakmunkást keresünk
-
Konyhai kisegítő
-
terápiás munkatárs
-
Regisztrált mérlegképes könyvelő
-
Robothegesztő gépkezelő
2024. 03. 12
-
Hulladékgazdálkodási feladatokat ellátó ügyintéző
2024. 03. 19
-
Php Fejlesztő
2024. 03. 19
-
Nehézgép kezelő
2024. 03. 19
-
Fűrészgép kezelő
2024. 03. 19
-
Villanyszerelő / Műszerész
2024. 03. 19
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A gyümölcsritkítás elengedhetetlen a jól berakódott őszi-, kajszibarack, alma, körte esetében, ha minőségi termést szeretnénk betakarítani.
A gyümölcsritkításra elsősorban almánál, körténél, őszi- és kajszibarack esetében van szükség.
Az őszibarack és a kajszi termésérésekor a legtöbb tápanyagot a csonthéjképzéséhez használja fel. Ezért ezeknél különösen fontos az idejében végzett termésritkítás. Dióméretben le kell szedni a gyümölcsök egy részét. A cél az, hogy minden két gyümölcs között maradjon annyi hely, hogy ott még egy harmadik is elférjen, tehát ne legyenek túl közel egymáshoz a gyümölcsök.
Így valamennyi termés ki tud fejlődni, jóval nagyobb gyümölcsök képződnek, amelyek ízletesebbek, szebbek lesznek.
Az alamatermésűek ritkítása
Az almatermésűek (alma, körte) bogernyőben virágoznak, ezért több gyümölcs alakul ki egymás mellett. A természetes gyümölcshullással ugyan számuk csökken, de ennek ellenére is szükség van ritkításra.
A júniusi ritkítás során egy bogernyőben legfeljebb két gyümölcsöt kell hagyni.
A videót a Média Online készítette dr. Bálint György kertészmérnök közreműködésével.