No SSO cookie
Gyümölcsök Kategória

Kérdező:

Szakértő:

Kérdés:
Az alma, amit elteszek télre mindig apró fekete, szürke foltos lesz. Ha meghámozom, belül kicsit szivacsos állagú, de az egész gyümölcshúst körbeveszi, így már november, december táján egyáltalán nem fogyasztható. Mit tegyek?


Válasz:
A tárolt gyümölcsön keletkező foltok okát a nem megfelelő víz- és tápanyagellátásban kell keresnünk. Különösen a kalcium-hiány okozhat ilyen tüneteket. A magasabb hőmérsékleten való tárolás miatt a gyümölcs gyorsabban öregszik, hajlamosabb a betegségre.<p>Megoldásként azt javaslom, hogy a következő évben terméskötődés után permetezze le fáit kalciumtartalmú szerrel illetve tárolja a gyümölcsöt hűvösebb, de ne nedves helyen!


Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »