No SSO cookie

H

K

Sze

Cs

P

Szo

V

 
 
1
2
3
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Szobanövények Kategória
Betegség Jelleg

Kérdező:

Szakértő:

Kérdés:
Panelban lakom és 3 fajta apró rovar jelent meg de nem tudom őket eltüntetni. Az egyik olyan mint a muslinca. Rengeteg van. A másik olyan mint a levéltetü, barnás kissé attetsző a teste és a növényeim földjén milliószám mászkálnak. A harmadik pedig miniatűr, fehér kukacok amik szintén a földben vannak. Próbáltam azt is hogy teljesen kizárítom a földet és azt is hogy átültetem a növényeket új földbe de nem hatott semmi még a vegyszeres kezelés sem. Kérem segítsen! Mit tegyek? Remélem a képet nagyban is meg tudja nézni mert akkor látni fogja azokat a tetveket a cserép szélén. Előre is köszönöm a segítségét.


Válasz:
A kártevők azonosítása összetett feladat. Nemcsak a károsító leírása szükséges, ismerünk kell a tüneteket és a gazdanövényt is.
<p>Olvasónk elmondása alapján az egyik kártevő valószínűleg tripsz. Kártétele felismerhető a levélen található ezüstös szívásnyomokról, illetve az ürülékcsíkokról. Ellene deltametrin vagy dimetoát hatóanyagtartalmú szerrel tudunk védekezni.
<p>A "miniatűr fehér kukacok" mikroszkópikus nagyságú talajlakó fonálférgek. A gyökéren kialakuló nagy, parás megvastagodások fellépésének biztos jelei. Sajnos, ilyenkor nincs más megoldás, mint a növény azonnali megsemmisítése. A későbbiekben csak fertőtlenített földkeveréket használjunk.


Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »