No SSO cookie

H

K

Sze

Cs

P

Szo

V

 
 
 
 
 
 
1
3
5
9
10
11
12
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

Kérdező: sunshine26

Szakértő: Édenkertész

Kérdés:

Ha teát szeretnék készíteni a meggy szárából, akkor csak a zöldet szedjem le, vagy leszedhetem azt is, amelyik már bebarnult; továbbá frissen főzhetek- e belőle, vagy mindenképpen szárítást igényel.



Válasz:

Kedves Érdeklődő!


 


Érdemes megszárítani a meggy szárát fogysztás előtt. Szárítás után fogysztható, csak a szép zöldet szedje, ne a barnát.


A meggy terméskocsánya káliumsókat, nyálkaoldó anyagot, szívműködést serkentő anyagot tartalmaz. Főleg vesekőbetegségben, húgyhólyaghurutban, vesemedence gyulladásban javasolt.
Készíthetünk belőle vizelethajtó teát:




Kapcsolódó információk:

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »