No SSO cookie

Borral készült ételek - Borleves

Utolsó változtatás: 2010-03-17 | Első közzététel: 2009-10-30
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Borral készült ételek - Borleves
Borral rengeteg finomság készíthető. Használjuk pácoláshoz, főzéshez, desszertek készítéséhez. És a koktélokat még nem is említettük, mert sorozatunkban a legnépszerűbb és legfinomabb borral készült étkeket vesszük sorra. Kedvcsinálónak a kulináris élvezetekhez Woody Allen megjegyzése: "Szeretek borral főzni. Néha az ételbe is teszek..."

borleves csészében

A borleves elkészítése:

Hozzávalók:

4dl fehér bor
3 tojás
8 dkg cukor
reszelt citromhéj
2 dl meleg víz

A három tojássárgáját 8 dkg cukorral habosra keverünk. Adunk hozzá reszelt citromhéjat, majd a 4 dl borral és a 2dl meleg vízzel felengedjük. Lassú tűzön addig keverjük egy habverővel, amíg fel nem fő. Ha felfőtt, hideg vízbe állítjuk, és megvárjuk amíg kihül. Leginkább hűtve tálaljuk, de melegen is kiváló. Tejszínnel tálaljuk.


Szólj Te is hozzá!