No SSO cookie

Kedvenc boraink - Borajánló válogatás

Utolsó változtatás: 2009-10-30 | Első közzététel: 2009-10-30
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Kedvenc boraink - Borajánló válogatás
Szeretnénk a figyelmébe ajánlani azokat a borokat, amiket újonnan fedeztünk fel és megnyerték tetszésünket, vagy legutóbbi kóstoláskor olyan jó formában voltak, hogy lenyűgöztek bennünket a bennük rejlő zamatgazdagságukkal.

hetényi kadarka
Indivinum Pincészet/Hetényi János 2007 Kadarka/ 1800Ft

„Egy kadarka, ami időt kér: szépségét csak bontás után egy órával kezdi megmutatni. Tüzes a bor, az elmaradhatatlan kadarkás paprikásság mellet egy cseresznyés ízvilág bomlik ki - leheletnyi cseresznyemagos kesernyével. Egy napnyi levegőzés után még mindig tüzes, de már tovább léptünk a gyümölcsösben, és a meggy ízei dominálnák. Ha van türelmünk, harmadnapra talán már egy pici szilva is megjelenik, de azért mégmindig a meggy vezeti az ízképet, ezúttal kompót formájában. Hogy negyednap mi történne, azt már nem tudom: ennyi ideig is komoly önmegtartóztatás volt tartogatni ezt a finom bort."

Megyesi Zoltán

 

Pogányvári Pátria
Németh/Bezerics Pincészet - Keszthely2008 Pogányvári Pátria 1400Ft

„Virgonc (de cseppet sem bántó) savak uralják a kortyot, pici szénsavval megtámogatva: egy kellemes, frissítő nyári bor. Illatában virágos jegyek: hársfavirág, de mások szerint rózsa is. Ízében átjön a talaj meszessége, és egy kellemes, aszalt gyümölcsös jelleg is felfedezhető. Három napon keresztül faggattam a bort, és nemcsak hogy sziklaszilárdan állt, de egyre mélyült: alighanem többről van itt szó, mint egy kellemes nyári frissitőről."

Megyesi Zoltán

Belleruche

Côtes du Rhône / M. Chapoutier'06 Belleruche 2900,-

Szőlőfajta: Grenache 80%, Syrah 20 %-évjárattól függően változik az arány
Terület:  A Côtes du Rhône « Belleruche
Borhoz felhasznált szőlők: Sablet és Séguret településekről és Ardeche déli részének iszapos-kavicsos talajából származnak
Szüret: Kézi szüret a teljes érettség állapotában a fürtöket 100%-ban lebogyózzák
Erjedés: 15 napos héjon erjesztés, mely szép tanninstrukturát eredményez és elősegíti a bor stabilitását és érlelésre való képességét
Érlelés: Inox tartályban, a cél a gyümölcsösség megőrzése
Kóstolás
Szín: Élénk rubin szín
Illat: Piros gyümölcsök (eper, málna)
Szájban: Szép testű, gyümölcsös bor, szépen strukturált tanninokkal, de nem agresszív, borsos lecsengéssel Ételek és a bor Báránybordákkal, grillezett kacsamellel, más vörös húsokkal.

 

 


Szólj Te is hozzá!