A gin krónikája A legtöbb ütős, frissítő koktélt nehezen tudnánk elképzelni gin hozzáadása nélkül. Sokunk kedvenc italainak alapanyaga azonban óriási jelentőséggel bírt a történelem során. RÉSZLETEK
Milyen szilvapálinkával kínáljuk a locsolókat? 30 szilvapálinkát ellenőrzött legújabb Szupermenta terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Egy tétel kivételével megfelelőek voltak, de lássuk, melyik lett a kedvenc? RÉSZLETEK
Készül az Év körtepálinkája! A közös sikerek után Magyarország ismét együtt készíti el az Év pálinkáját, a szilva, a barack és a meggy után most körtéből. 2014 ugyanis a körte éve lesz! RÉSZLETEK
„Év Bortermelője Magyarországon 2013” – Az idei jelöltek Ahogy már 23 évvel ezelőtt, idén is nagy várakozással telt november első hete a Magyar Bor Akadémián. Ekkor derül ki ugyanis, hogy ki lesz az az öt borász, akik közül decemberben valaki elnyeri a borászok idei Kossuth-díját, az „Év Bortermelője Magyarországon” díjat. RÉSZLETEK
Milyen gyümölcsből főzhető pálinka? - 1. rész Pálinkát szinte minden növényi eredetű anyagból főzhetünk, fizikailag lehetséges, de hogy milyen hatékonysággal, az már egy másik kérdés. Lássunk egy részletet a Magyar házi gazdasszonyból, hogy régen mit mondtak a pálinka készítéséről! RÉSZLETEK
Borra csoki? Bort évezredek, csokoládét évszázadok óta fogyasztunk. A kettőt együtt csupán néhány éve kóstolgatjuk össze, de már most megállapítható, hogy nem egy hétköznapi párost alkotnak. RÉSZLETEK
„Év Bortermelője 2012” választás eredményhirdetése 2012. december 7-én 12 órakor, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2012” cím nyertesét. RÉSZLETEK
Év Bortermelője 2012 – Az idei legjobbak November 7-én késő este lehullott a lepel: a jelölések összesítése után egyértelműen rajzolódott ki az eredmény, ki lesz az idei Év Bortermelője díj öt legesélyesebb várományosa. RÉSZLETEK
Elkezdődött Európa első szürete a Balatonnál A dél-balatoni Csabagyöngyével kezdődött a szüret Európában - a hungarikumnak számító szőlőfajtából. Pár hét, és az asztalon lehet 2012 első bora. RÉSZLETEK
Milyen gyümölcsből főzhető pálinka? - 2. rész Folytatjuk cikkünket a Magyar házi gazdasszonyból, lássuk, miből lehet még jó pálinkát készíteni. Második részünkben az Égettbor, Rozsolis, Punts, Ratafia, és Szagos-Vizek készítéséről lesz szó. RÉSZLETEK
Kiskutya védőoltása: milyen oltások kellenek egy kölyökkutyának? A kutyusok immunrendszere nincs felkészülve a nagyvárosokban felerősödött fertőzőképességű vírusokra, baktériumokra, azért szükséges rendszeres oltásuk. RÉSZLETEK
Hogyan kommunikálnak a lovak? A lovaknak nem beszélnek. Tapintás, szaglás, testbeszéd és vicces hangok útján kommunikálnak az emberekkel és más lovakkal. RÉSZLETEK
Amit a drótszőrű magyar vizsláról tudni kell A fajtát a rövidszőrű magyar vizsla és a drótszőrű német vizsla keresztezéséből hozták lére, szigorú szelekció mellett. RÉSZLETEK