No SSO cookie

Készítsünk Sangriát aszalt gyümölcsökkel!

Utolsó változtatás: 2010-03-19 | Első közzététel: 2009-11-23
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Készítsünk Sangriát aszalt gyümölcsökkel!
A sangría (jelentése spanyolul „érvágás”, a sangre „vér” szóból) eredetileg Spanyolországból származó, bor alapú, alacsony alkoholtartalmú, édes ízesített üdítőitalfajta. Nevezik borpuncsnak, illetve aromás bornak is. Az utóbbi időkben más országokban is gyártják; hazánkban is elterjedt. Különböző fajta vörösborok keverékéhez citrom- és narancsaroma, illetve cukor hozzáadásával készül. Alkoholtartalma 7 tf% körüli. Fogyasztása hidegen ajánlott. Próbáljuk ki téliesítve, aszalt gyümölcsökkel!

Az aszaltgyümölcsös sangria készítése

 

Hozzávalók:

Sangria
6 db aszalt, szeletelt füge, 6 szárított sárgabarack, szeletekre vágva 1 / 2 csésze aszalt áfonya, 1 / 2 csésze mazsola, 1 / 4 csésze brandy, 2 evőkanál méz, 1 üveg Rioja vagy Merlot,  1 liter ásványvíz

Elkészítése:

Egy edényben keverjük össze a szárított gyümölcsöket, a brandyt és a mézet.
Alacsony lángon addig főzzük, amíg fel nem forr. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Majd adjuk hozzá a bort és jól keverjük össze. Ezután hűtőszekrényben hagyjuk állni egy napig. A legmutatósabb, ha üvegkancsóban szolgáljuk fel. 
Tálaláskor adjunk hozzá jégkockákat és az ásványvizet.

 


Szólj Te is hozzá!