No SSO cookie

Sajtos-chips teszt: vegyes eredménnyel zártak a ropogtatnivalók

Vajon élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek-e a boltban kapható sajtos chipsek? Mennyire sósak? Milyen mennyiségben adnak hozzá ízfokozókat? Itt a válasz:Részletek »

Alga: a tenger rétje - hogyan fogyasszuk?

Az algák egészségvédő hatásukon túl méregtelenítenek is, így egyre többen fogyasztják őket a reformtáplálkozás hívei, mindamellett, hogy az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.Részletek »

A gombatoxinok veszélyei - egy újabb összeesküvés elmélet?

Az aratás környékén minden évben fellángolnak a gabonákban található gombatoxinok veszélyeiről szóló összeesküvés-elméletek. Van okunk tényleg izgulni miattuk? Részletek »

Tartósítás 1x1 - melyik módszerrel járunk a legjobban?

A tartósítás egy módszer, amellyel megőrizzük az élelmiszer lényeges tulajdonságait, vagy megakadályozzuk annak romlását. De vajon a különböző alapanyagokat melyik eljárással érdemes megőriznünk a szűk téli hónapokra? Részletek »

Akácvirágból is lehet szörp

A bodzaszörp mintájára akácvirágból is elkészítettük a kedvenc szörpünket. A siker nem maradt el.Részletek »