No SSO cookie

Tartósítás 1x1 - melyik módszerrel járunk a legjobban?

A tartósítás egy módszer, amellyel megőrizzük az élelmiszer lényeges tulajdonságait, vagy megakadályozzuk annak romlását. De vajon a különböző alapanyagokat melyik eljárással érdemes megőriznünk a szűk téli hónapokra? Részletek »

Akácvirágból is lehet szörp

A bodzaszörp mintájára akácvirágból is elkészítettük a kedvenc szörpünket. A siker nem maradt el.Részletek »

Ilyen sonkát inkább ne vegyél!

Egy fővárosi húsüzlethez kapcsolódó egységben tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei. A helyszínen mintegy 6,5 tonna nem nyomon követhető terméket foglaltak le az ellenőrök, valamint – többek között higiéniai problémák miatt – felfüggesztették az egység tevékenységét.Részletek »

Virágkonyha: illatos ibolyatorta és kandírozott virágszirom

VIRÁGkonyha, vagyis virágok, amiket meg lehet enni. Bármennyire hajmeresztő ötletnek is tűnhet elsőre, jobb, ha tudod, nem a Michelin-csillagos éttermek séfjeinek úri hóbortjáról van szó.Részletek »

Valentin-napra, szeretettel

A csokoládé mindig jó ajándék, különösen, ha az minőségi alapanyagokból származik. Ezért eddigi sorozatunkhoz híven, ismételten szétnéztünk a „kézműves piacon”, hogy mivel is készülnek Valentin-napra a csokoládékészítők.Részletek »