No SSO cookie

Tündér a spájzban - cukkinilekvár és pizzaszósz

A házi befőzés is a reneszánszát éli, nemcsak azért, mert pénz spórolható vele, hanem mert egy saját kezűleg eltett finomság sokkal jobban is tud esni, sőt, remek ajándékötlet. A kedvenc fűszerünkkel, a befőttek egyedivé varázsolhatók. Lássuk a cukkínit, paradicsomot és padlizsánt!Részletek »

Így készítsünk bodzabort, szörpöt, lekvárt bodzabogyóból

A bodzát nem csak bodzaszörp készítésére használhatjuk, kíváló alapanyag bor, szörp vagy lekvár előállítására is. És még egészséges is!Részletek »

Alaposan hőkezeljük a fagyasztott zöldségeket!

A magyarországi kereskedelembe is kerülhetett a Greenyard vállalat bajai üzemében előállított, lisztéria baktériummal szennyezett gyorsfagyasztott zöldségekből és zöldségkeverékből, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri a vásárlókat, hogy a termékeket alaposan főzzék át felhasználás előtt.Részletek »

Hogyan készítsünk kovászos és ecetes uborkát?

Savanyúság márpedig dukál a sült hús vagy a tányér pörkölt mellé! Ki-ki maga döntse el, melyiket szereti jobban, közben mi elmeséljük, hogyan készülnek. Részletek »

3 alkoholos nyári frissítő ital, amivel levehetjük a vendégünket a lábáról

A magunk készítette italokkal – főleg ha némi kísérletezésre is időt szántunk – nagy elismerést vívhatunk ki nyáresti vendégeink körében. Mivel a tinktúráknak is az alkohol az alapja, ezek az italok is kivonják a hatóanyagot a növényi alapanyagokból, így az alkohol kellemes hatása mellett az emésztésnek is jót tesznek – megfelelő mennyiségben fogyasztva.Részletek »