No SSO cookie

Ananászos finomság

Utolsó változtatás: 2010-11-03 | Első közzététel: 2010-01-10
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Ananászos finomság
Az ananászról tudjuk, hogy segíti az emésztést, tele van vitaminnal, bővelkedik ásványi anyagokban enzimekben, nyomelemekben, és emellett kiváló zsírégető. Mi azonban az ananász ízletességét hangsúlyozzuk, és egy nagyon finom receptet ajánlunk! Figyelem! A következő ananászos recept megzavarhatja a fogyókúrázók lelki nyugalmát, ezért kérjük óvatosan készítsék el! 


Az ananászos finomság elkészítése

 

Vásároljunk két doboz karikára vágott ananászt. Miután jól lecsöpögtettük, a karikákat vágjuk három egyenlő darabra, és cseppentsünk rá vaníliaaromát. Felhasználásig tegyük hűtőbe.

 

 

ananászos-finomságok

 

 

Egy nagyobb serpenyőben olvasszunk meg 4 dkg vajat és 4 dkg cukrot, de vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg. Ha a keverék már habzik, szórjunk bele egy zacskó vaníliáscukrot és azzal is jól keverjük el. Tegyük bele az ananászdarabokat, és hagyjuk, hogy lassú tűzön színt kapjanak (kb. 15 perc), időnként óvatosan forgassuk meg őket. Szép aranysárga színűnek kell lenniük. Közben egy másik edényben olvasszunk fel 7 dkg cukrot két evőkanál vízzel. Amikor a keverék barnulni kezd, hírtelen öntsünk hozzá 5 evőkanál tejszínt, és gyorsan keverjük össze, hagyjuk felforrni, majd vegyük le a tűzről.

 

 

sült-ananászos-fagyi

 

 

Az ananászt helyezzük adagonként tálkákba, tegyünk mellé egy gombócnyi csokoládé- vagy karamellfagylaltot, esetleg díszítsük tejszínhabbal, és csurgassunk rá a még langyos karamellből. A megmaradt ananászlevet is fel tudjuk használni más sütemények készítésénél is.