No SSO cookie

Banán szexi bundában, karamellszósszal

Utolsó változtatás: 2010-03-08 | Első közzététel: 2010-03-08
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Banán szexi bundában, karamellszósszal
A sült, bundázott banánnal gyakran találkozunk a kínai, és japán éttermekben, mert közkedvelt édesség. Most mutatunk egy garantáltan finom és különleges desszert receptet banánnal!

Banán szexi bundában, karamellszósszal

 

banánok
Hozzávalók:

  • 4 db kisebb méretű banán
  • 4 lap rétestészta
  • 6 dl étolaj a sütéshez.

Karamellszószhoz:

  • 30 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 dl tejszín.

Hámozzuk meg a banánokat, majd tegyük a széthajtott réteslapra. Göngyöljük fel, és a széleit kissé csavarjuk el, mintha szaloncukrot csomagolnánk.Forrósítsuk fel az olajat egy kis lábasban, tegyük bele a becsomagolt banánokat, majd közepes lángon mindkét oldalát süssük ropogós pirosra. ha elkészült szedjük át egy konyhai kéztörlővel borított tányérra.A karamellszószhoz szórjuk a cukrot egy kis lábasba, és hevítsük addig míg szép aranysárgára nem pirul. Tegyük hozzá a vajat, keverjük el benne, majd öntsük hozzá a tejszínt. Forraljuk pár percig, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.Tálaljunk egy sült banánt nagy tányérra, szórjuk meg porcukorral, majd a csorgassuk meg a karamellszósszal. Friss mentaággal dekoráljuk.