No SSO cookie

Hogyan készítsünk finom bodzazselét?

Utolsó változtatás: 2010-09-02 | Első közzététel: 2010-07-19
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Hogyan készítsünk finom bodzazselét?
A virágzó, lágy szárú bodza a mérsékelt és kontinentális éghajlaton világszerte növekszik. A bogyók, amelyek ugyanezt a nevet viselik, a bodzabokron teremnek, flavanoidokat, tanint, aminosavakat, valamint vitaminok és ásványi sók széles választékát tartalmazzák.

A bodzaszirup készítése

 

Általában gyógynövényként használják gombás fertőzések, megfázás és különböző betegségek gyógyítására, de a bodza édes íze és előnyös tulajdonságai egy csomó recepthez is hozzájárulnak. Otthon is egyszerűen lehet bodzaszirupot készíteni, ami lehetővé teszi számodra, hogy az édes ízével kísérletezz.

 

1. Lépés

Önts kb. 4 csésze vizet egy serpenyőbe. Vedd közepesre a lángot.

 

2. Lépés

Add a cukrot és a bodzát a serpenyő vízhez.

 

 

3. Lépés

Főzd lefedve 15-20 percig.

 

4. Lépés

Kavard meg a keveréket és zúzd össze az apró bogyókat. Hagyd a bogyókat még 30 percig, fedetlenül főni.

 

5. Lépés

Öntsd a forró bodza szirupot egy sütire, majd koronázd meg az egészet egy púpozott kanál tejszínhabbal.


Szólj Te is hozzá!