No SSO cookie

Házi készítésű chips könnyen és gyorsan

Utolsó változtatás: 2015-09-16 | Első közzététel: 2011-11-17
(5/ 1)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Házi készítésű chips könnyen és gyorsan
Nagyon szórakoztató dolog otthon, saját kezűleg chipset készíteni, és sokkal ízletesebb, mit a boltban vett feldolgozott, csomagolt termék.

Finom házi készítésű chips

A burgonya chips-et könnyű elkészíteni, kevés erőfeszítést igényel, családunkkal és barátainkkal együtt élvezhetjük ezt a hagyományos csemegét.

Amikre szükségünk lesz:

  • két közepes méretű burgonya
  • legalább negyed liter olaj
  • só és kedvenc fűszereink
  • papírtörlők
  • egy lábas vagy olajsütő
  • egy éles kés vagy szeletelő
  • burgonyahámozó (ha szükséges)

Először hámozzuk meg a burgonyákat. Hámozzuk az üres mosogatóban elhelyezett szemetes zacskóba, így könnyebb a takarítás utána. Egy éles késsel óvatosan szeleteljük fel a krumplikat addig, amíg egy csomó szép, vékony szeletet nem kapunk. Minél vékonyabbak a szeletek, annál ropogósabb lesz a chips. Öntsünk olajat egy serpenyőbe és forrósítsuk 190°C-ra, majd lassan helyezzük bele a burgonyaszeleteket egy fogóval. Ne hevítsük túl az olajat, mert kifuthat a serpenyőből, vagy egyéb veszély merülhet fel. Ne feledjük, nem mulatságos, ha ránk vagy a barátainkra csapódik a forró olaj. Legyünk óvatosak!

 

hazi-keszitesu-chips

 

A burgonyaszeletek mindkét oldalát süssük sötét-aranysárgára. A kész chipsdarabokat szedjük ki tányérra tett papírtörlőkre, amelyek felszívják a fölösleges olajat. Sózzuk meg és fűszerezzük ízlés szerint. Ízesíthetjük őrölt borssal, fokhagymával, reszelt sajttal, szalonnadarabkákkal, sőt használhatunk némi metélőhagymát is.

Ha szeretnénk kicsit feldobni a hagyományos chipset, használjunk édesburgonyát, vagy vágjuk a szeleteket más formájúra. Megpróbálhatjuk vajban is kisütni. Bárhogyan készítjük, nagyon ízletes lesz mindaddig, amíg nem térünk el túlságosan az eredeti sütési technikától.


Szólj Te is hozzá!