No SSO cookie

Céklás brownie River Cottage-ból

Utolsó változtatás: 2016-07-25 | Első közzététel: 2016-07-13
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Céklás brownie River Cottage-ból
Ha létezik répatorta, a hasonlóan édes céklából miért ne lehetne mennyei süteményt készíteni? Utánanéztünk és megtaláltunk a kedvencet: brownie Hugh Fearnley konyhájából. A hagyományosnál szaftosabb brownie recept következik.

Céklás brownie


ceklas_brownie

 

Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 250 g étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
  • 3 tojás
  • 250 g cukor
  • 150 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • csipetnyi só
  • 250 g főtt, lereszelt cékla

Fözzük meg a céklát, hámozzuk és reszeljük le. Olvasszuk össze a vajat a csokoládéval, majd egy másik edényben habverővel keverjük simára a tojásokat a cukorral. Keverjük össze a kettőt, majd szitáljuk a csokis keverékhez a sütőporos lisztet. Végül mehet bele a cékla, de ne keverjük hosszan, mert akkor kemény lesz a brownie.

A keveréket öntsük az előre kivajazott lapos tepsibe, simítsuk el spatulával, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 20-25 percig. Akkor van kész, ha a tésztánk közepébe szúrt villára csak néhány szem morzsa tapad.

Egészségünkre!

Még több izgalmas CÉKLÁS RECEPT


Szólj Te is hozzá!