No SSO cookie

H

K

Sze

Cs

P

Szo

V

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
15
16
17
18
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Cseresznyelekvár recept tartósítószer nélkül!

Utolsó változtatás: 2012-05-07 | Első közzététel: 2010-06-16
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Cseresznyelekvár recept tartósítószer nélkül!
Végre itt a cseresznye szezon! A cseresznyét már az ókorban az istenek eledeleként tartották számon ezért lássunk hozzá, és főzzünk isteni lekvárt belőle! 

A cseresznyelekvár receptje

 

Hozzávalók:

  • 1 kg cseresznye
  • 40-50 dkg nádcukor

 

cseresznye lekvár

 

A cseresznyelekvár elkészítése


A cseresznyét megmossuk, kimagvazzuk, majd összeturmixoljuk. Ha nincs turmixgépünk, akkor végjuk négy felé a cseresznyéket. Ezután  keverjük össze a nádcukorral, és állandó kevergetés mellett (lassú lángon), a forrástól számított 4 percig főzzük, majd  sterilizált befőttesüvegekbe töltjük. Betöltés után azonnal lezárjuk, majd pár percre fejre fordítjuk és már kész is.


Szólj Te is hozzá!