-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Takarító
-
Elektronikai műszerzés
-
Nemzetközi gépjárműezető állás
-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
Bolti eladó
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Remote Golang Developer @ Antal
2024. 04. 25
-
Contact Center Ügyfélszolgálati Tanácsadó I Budapest Ix.
2024. 04. 25
-
Főkönyvelő
2024. 04. 26
-
Gyorséttermi Diákmunka A Burger King-Ben. - Kaposvár
2024. 04. 25
-
Adminisztrátor
2024. 04. 25
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Cseresznyés rácsos sütemény
Hozzávalók:
- 50dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1/2 dl tej
- 1 sütőpor
- 1 egész tojás és egy tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál méz.
- Töltelékhez: 1000 g cseresznye, 200g cukor, 2g fahéj, 100g zsemlemorzsa, 50g vaníliás cukor.
A rácsos cseresznyés sütemény elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a porcukorral, a mézzel, a tojásokkal, vaníliás cukorral, tejjel és a sütőporral. Jól összegyúrjuk, és a tészta kétharmadát kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és rárakjuk a cseresznye tölteléket.
A cseresznye töltelék elkészítése:
A cseresznyét kimagvazzuk, fahéjjal, cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük a zsemlemorzsát.
A megmaradt tésztából ceruza vastagságú rudakat sodrunk, és a cseresznyés töltelék tetejét berácsozzuk. Megkenjük a tetejét tojássárgákával, és középmeleg sütőben megsütjük. Tálaláskor kockákra vágjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.
értékelés