No SSO cookie

Csicseriborsós finomság 10 perc alatt

Utolsó változtatás: 2010-08-27 | Első közzététel: 2010-01-10
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Csicseriborsós finomság 10 perc alatt
A csicseriborsó (Cicer arietinum) tartalmaz fehérjét, szénhidrátot, B1 és B6 vitamint, valamint folsavat. Ásványi anyag tartalma is kedvező, sok magnézium, vas és cin is található benne. Ezen kívül nagyon finom és tápláló. Próbálja ki a következő receptet és meglátja!

Csicseriborsós finomság elkészítése:

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag csicseriborsó (40 dkg)
  • olaj (olíva)
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • curry, chili, gyömbér, paradicsompüré, bazsalikom, petrezselyem

 

csicseriborsós finomság

 

A csicseriborsós finomság egyszerűen:

A csicseriborsót előző este beáztatjuk. Másnap a hagymát olajon üvegesre futtatjuk, hozzáadjuk a csicseriborsót, sót, 2 púpos kiskanál curryt, 2 chilit, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, belereszelünk kb. 1 diónyi gyömbért, és kis vízzel puhára pároljuk (kb. 1 óra), majd hozzáadjuk a paradicsompürét és még egy kicsit főzzük. Ha kész, petrezselymet és bazsalikomot adunk hozzá. Rizzsel vagy pitával tálaljuk.