No SSO cookie

Csokoládés finomságok- házi csokikrém

Utolsó változtatás: 2010-08-26 | Első közzététel: 2009-09-19
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Csokoládés finomságok- házi csokikrém
A csokikrém elkészítésére rengeteg receptet találunk. Íme egy különlegesség, a csokoládé kedvelőinek. Egyenesen a nagyi még soha nem publikált családi recepttárából!

csokikrém készítése
Vaníliával is ízesíthetjük

 

Hozzávalók:

25 dkg étcsokoládé, vagy kakaó, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 tojás, kevés só, 1 zacskó zselatin, díszítésnek tejszínhab, aki szereti, tehet bele vaníliát

Elkészítés:

Áztassunk egy doboz zselatint egy fél bögre hideg vizbe, majd hagyjuk állni.

Vízgôz fölött olvasszuk fel a csokit , mikor már felolvadt, tegyük bele a cukrot és a vajat. Aztán keverjük hozzá a tojásokat, a zselatint és egy pici sót. Amikor elkészült ötsük hideg vízzel kiöblített formákba és tegyük a hűtőszekrénybe. Amint megkeményedett, tejszínhabbal tálaljuk.

 

 


Szólj Te is hozzá!