No SSO cookie

Csokoládés finomságok: Milton puding

Utolsó változtatás: 2015-08-18 | Első közzététel: 2009-09-19
(5/ 1)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Csokoládés finomságok: Milton puding
Gombóc Artúr imádná, olyan finom és könnyen elkészíthető a Milton puding. Igaz, hogy nem csak csoki, de ugyanúgy lehet kerek, szögletes, ovális, sőt háromszög alakú is. A tálaló edénytől függ...

csokipuding tálkában
Tejszínhabbal, de fagyival is díszíthetjük

Hozzávalók:

1 bögre zsemlemorzsa
1 liter tej
2 tojás
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt fahéj
három evőkanál cukor
fél tábla reszelt étcsokoládé.

 

Elkészítés:

A zsemlemorzsát, a tejet, fahéjat és a csokoládét tegyük egy tálba, és áztassuk két-három órán keresztül. Keverjük össze a tojást, a cukrot és sót, majd keverjük hozzá a masszához.

Ezután porciózzuk ki a pudingot kisebb edénykékbe, vagy egy tűzálló tálba és tegyük a sütőbe - alacsony fokozaton -, körülbelül negyven percre. Amint kész, tejszínhabbal, vagy vanília mártással tálaljuk.


Szólj Te is hozzá!