No SSO cookie

Cukorborsós garnélakoktél

Utolsó változtatás: 2011-01-20 | Első közzététel: 2011-01-22
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Cukorborsós garnélakoktél
Íme egy újab borsó finomság. Egy kalasszikus francia vinaigrette tökéletes kiegészítője a cukorborsónak. Lássuk, hogy készül ez az ínycsiklandozó étel!

A cukorborsós garnélakoktél receptje

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

Vinaigrette:

  • 2 ek. (15-30 ml) durvára vágott friss tárkony
  • 1 tk. (5 ml) reszelt citromhéj
  • 2 ek (30 ml) frissen facsart citromlé
  • 1 ek (15 ml) darált gyöngyhagyma
  • 1 tk (5 ml) dijoni mustár
  • 1 kis gerezd aprított fokhagyma
    cukorborso-garnelarak
  • Egyharmad csésze (75 ml) extraszűz olívaolaj
  • Csipetnyi só, bors, és kristálycukor

 

Koktél:

  • 24 darab nyers tigrisgarnéla megtisztítva
  • 30 darab cukorborsó szálától megtisztítva
  • 1 csésze (250 ml) félbevágott apró fürtös paradicsom
  • Fél csésze (125 ml) vékonyra szeletelt vöröshagyma
  • Fél csésze (125 ml) darált jalapeno-paprika
  • 1 csésze (250 ml) reszelt retek

 

A cukorborsós garnélakoktél elkészítése

 

Az összetevőket összekeverve készítsük el a vinaigrettet (tegyünk félre 1 ek. tárkonyt), egy korsóba/zárt edénybe téve rázzuk össze. A keveréket osszuk ketté. Egyik adagot tegyük a rákokhoz egy kis tálba, és pácoljuk a hűtőben 15-30 percig. A másik adagot tartsuk szobahőmérsékleten.

Közben tegyünk fel főni egy fazékban sós vizet, és blansírozzuk a borsót 2-3 percig. Szűrjük le, majd öblítsük le hideg vízzel. Keverjük össze a paradicsomot, a hagymát, a jalapeno-paprikát és a borsót egy közepes méretű tálban. Tegyük félre.

Vegyük ki a garnélát a hűtőből. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes-magas hőfokon, és süssük a garnélákat 2 ek. páccal, amíg rózsaszínű lesz és átsül, mindkét oldalán 2-2 percig. Szedjük ki egy tányérra, és hagyjuk kissé lehűlni.

Osszuk el a retket négy nagy borospohárba. A félretett öntetet adjuk a borsós keverékhez, és a garnélákat is, 8 darab kivételével. Fűszerezzük sóval és borssal, valamint a maradék tárkonnyal. Osszuk el a keveréket a poharakba, a retekre. Tűzzünk 2-2 garnélát 4 nyársra, és fektessük a poharakra őket.

Egyéb borsós finomságok:


Szólj Te is hozzá!