-
Asztalos
-
szövő és varró szakmunkást keresünk
-
terápiás munkatárs
-
sofőr
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Szobafestő-mázoló, gipszkartonos
-
Mérlegképes Könyvelőt Keresünk Azonnali Kezdéssel Heti 4 Napban
-
Robothegesztő gépkezelő
2024. 03. 12
-
Hulladékgazdálkodási feladatokat ellátó ügyintéző
2024. 03. 19
-
Php Fejlesztő
2024. 03. 19
-
Nehézgép kezelő
2024. 03. 19
-
Fűrészgép kezelő
2024. 03. 19
-
Villanyszerelő / Műszerész
2024. 03. 19
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Próbáljuk ki ezt az ízletes diós céklasaláta receptet!
A leveles zöldségek, a dió és a cékla is kiérdemelték a szuperélelem elnevezést, mivel magas az A-, C-, és E-vitamin tartalmuk; fehérje-, vas-, és omega-3 zsírsav összetevőik az egészséges ételek sorába emelik őket. Ha a diót kevés szójaolajban megpirítjuk, és úgy adjuk a salátához, főtt tésztához, még ízletesebb lesz az eredmény.
Vegetáriánusok céklasalátája
Hozzávalók:
- 2 közepes, hámozott, nyers cékla
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 csésze félbevágott dióbél
- 1 evőkanál sötét szójaszósz (vagy buzamentes tamari szójaszósz)
- sötétzöld saláta levelek, például zsázsa, spenót, rukkola, petrezselyem, megmossuk és megszárítjuk
- omlós kecskesajt (tetszőleges)
- só, bors
- Állítsuk be 175°C-ra a sütőt. Vágjuk fel a céklákat 4-6 darabra, és óvatosan pirítsuk meg a darabokat egy evőkanál olívaolajban. Süssük a sütőben kb. fél órán át. Hintsük meg balzsamecettel. Főzzük még további tíz percig, amíg a cékla teljesen meg nem puhul.
- A dió felét öntsük le a szójaszósszal, majd tegyük egy tepsibe. Süssük tíz percig a sütőben, amíg barnulni nem kezd. Vigyázzunk, nehogy odaégessük a diót.
- Kevejük össze a céklasalátának való leveleket, morzsoljuk rá a kecskesajtot (el is hagyható), és adjuk hozzá a kihűlt diót és a céklát. Öntsünk rá egy kevés balzsamecetet és olívaolajat. Ízesítsük sóval, borssal.
értékelés