No SSO cookie

Téli vitaminbomba: diós céklasaláta!

Utolsó változtatás: 2010-11-05 | Első közzététel: 2010-11-05
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Téli vitaminbomba: diós céklasaláta!
Ez egy rendkívül ízletes, szezonális céklasaláta, amely ráadásul még hihetetlenül egészséges is. Nézzük, hogyan készül!


Próbáljuk ki ezt az ízletes diós céklasaláta receptet!

 

A leveles zöldségek, a dió és a cékla is kiérdemelték a szuperélelem elnevezést, mivel magas az A-, C-, és E-vitamin tartalmuk; fehérje-, vas-, és omega-3 zsírsav összetevőik az egészséges ételek sorába emelik őket. Ha a diót kevés szójaolajban megpirítjuk, és úgy adjuk a salátához, főtt tésztához, még ízletesebb lesz az eredmény.

 

Vegetáriánusok céklasalátája


Hozzávalók:

  • 2 közepes, hámozott, nyers cékla
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 csésze félbevágott dióbél
  • 1 evőkanál sötét szójaszósz (vagy buzamentes tamari szójaszósz)
  • sötétzöld saláta levelek, például zsázsa, spenót, rukkola, petrezselyem, megmossuk és megszárítjuk
  • omlós kecskesajt (tetszőleges)
  • só, bors

 

Diós-céklasaláta-készítése

 

  • Állítsuk be 175°C-ra a sütőt. Vágjuk fel a céklákat 4-6 darabra, és óvatosan pirítsuk meg a darabokat egy evőkanál olívaolajban. Süssük a sütőben kb. fél órán át. Hintsük meg balzsamecettel. Főzzük még további tíz percig, amíg a cékla teljesen meg nem puhul.
  • A dió felét öntsük le a szójaszósszal, majd tegyük egy tepsibe. Süssük tíz percig a sütőben, amíg barnulni nem kezd. Vigyázzunk, nehogy odaégessük a diót.
  • Kevejük össze a céklasalátának való leveleket, morzsoljuk rá a kecskesajtot (el is hagyható), és adjuk hozzá a kihűlt diót és a céklát. Öntsünk rá egy kevés balzsamecetet és olívaolajat. Ízesítsük sóval, borssal.

Szólj Te is hozzá!