No SSO cookie

Készítsünk diós haboslepényt!

Utolsó változtatás: 2010-04-12 | Első közzététel: 2010-04-07
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Készítsünk diós haboslepényt!
A diós haboslepény tipikus vasár és ünnepnapi sütemény. Nem 5 perces recept, de nagyon finom és magabiztos sütéstudományról tanúskodik. Próbáljuk ki!

Diós haboslepény receptje:

 

habos dióslepény
20 dkg lisztet, 17 dkg vajjal összedörzsölünk, 1/2 dkg sót, 2dkg élesztőt, s még annyi langyos tejet teszünk hozzá, hogy rétestészta keménységű legyen. Alaposan dolgozzuk össze.

Ezután vágjuk két egyenlő részre a tésztát, majd 1/2 cm vastagra nyújtsuk ki őket. Az egyik kinyújtott lapot tegyük tepsibe, és kenjük meg töltelékkel.

A diós haboslepény tölteléke:

17 dkg darált diót összevegyítünk 12 dkg vaníliás cukorral, 3 tojássárgájával, és 4 evőkanál tejföllel. Jól összekeverjük, azután a tésztára kenjük.

A tészta másik felét tegyük rá a töltelék tetejére, és hagyjuk kelni 1 órát. Ezután 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, 25 dkg porcukrot kanállal gyorsan hozzákeverünk, és a habot egyenletesen a tészta tetejére kenjük, és apróra vágott dióval vagy mazsolával meghintjük. Előmelegített sütőben 160 C-on megsütjük. Amint megsült, langyosra hűtjük és kockákra szeleteljük.


Szólj Te is hozzá!