No SSO cookie

Hogyan készítsünk fekete áfonyás fagylaltot?

Utolsó változtatás: 2010-08-13 | Első közzététel: 2010-08-13
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Hogyan készítsünk fekete áfonyás fagylaltot?
A fekete áfonyás fagylalt tápláló, krémes és finom. Nyári összejöveteleken, különleges alkalmakkor szolgálhatjuk fel. Citromos kuglóffal, fekete áfonya öntettel, illetve más friss bogyós gyümölcsökkel tálalhatjuk.

A fekete áfonyás fagylalt elkészítése

 

Hozzávalók

  • 1 ½ csésze válogatott, megmosott fekete áfonya
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 1 citrom leve, kb. 4 evőkanál
  • 2 csésze tejszín
  • 1 csésze tej
  • 6 nagy tojássárgája
  • 1 teáskanál vanília

 

Egy serpenyőben az áfonyát ¼ csésze cukorral keverjük össze, és addig melegítsük, amíg a bogyók kipukkadnak és levet eresztenek, kb. 8-10 percig. Majd tegyük félre, amíg teljesen kihűl, utána pedig mélyhűtőben fagyasszuk le.

 

 

 

 

Egy nagyobb serpenyőbe keverjük össze a megmaradt cukrot, citromlét, tejszínt és tejet. Közepes-alacsony lángon, gyakran kevergetve melegítsük, azért hogy oda ne égessük, és addig keverjük, amíg elkezd forrni, viszont ne hagyjuk a keveréket felfőni. Egy tálban verjük fel a tojássárgáját, majd keverjük hozzá a meleg keverék felét. A tojássárgás keveréket öntsük a többi keverékhez a serpenyőbe, és addig főzzük, amíg a kanál hátulját bevonja.

Ezt úgy ellenőrizzük, hogy egy fakanalat belemártunk a keverékbe, az ujjunkkal egy csíkot húzunk. A keverék sűrűsége akkor megfelelő, ha nem látszik meg benne az ujjunk nyoma. Szűrjük a keveréket egy tálba, és hűtsük le a hűtőszekrényben. Végül keverjük hozzá a hideg fekete áfonyás öntetet, és fagyasszuk le. Ezután már csak jó étvágyat kívánunk hozzá!


Szólj Te is hozzá!