-
Nemzetközi gépjárműezető állás
-
VILLAMOSIPARI TECHNIKUS - IPARI VILLANYSZERELŐ – VEZÉRLÉS TECHNIKUS
-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Takarító
-
fogászati szakasszisztens
-
Műszaki mérnök, technikus
-
Gépkezelő (pékség)
2024. 04. 19
-
Junior Manual QA Engineer @ NIX Tech Kft.
2024. 04. 19
-
Éttermi Munkatárs
2024. 04. 19
-
Sales Support Trainee
2024. 04. 20
-
Kiosk agent
2024. 04. 20
-
Beszerző
2024. 04. 20
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A fekete áfonyás fagylalt elkészítése
Hozzávalók
- 1 ½ csésze válogatott, megmosott fekete áfonya
- 3/4 csésze kristálycukor
- 1 citrom leve, kb. 4 evőkanál
- 2 csésze tejszín
- 1 csésze tej
- 6 nagy tojássárgája
- 1 teáskanál vanília
Egy serpenyőben az áfonyát ¼ csésze cukorral keverjük össze, és addig melegítsük, amíg a bogyók kipukkadnak és levet eresztenek, kb. 8-10 percig. Majd tegyük félre, amíg teljesen kihűl, utána pedig mélyhűtőben fagyasszuk le.
Egy nagyobb serpenyőbe keverjük össze a megmaradt cukrot, citromlét, tejszínt és tejet. Közepes-alacsony lángon, gyakran kevergetve melegítsük, azért hogy oda ne égessük, és addig keverjük, amíg elkezd forrni, viszont ne hagyjuk a keveréket felfőni. Egy tálban verjük fel a tojássárgáját, majd keverjük hozzá a meleg keverék felét. A tojássárgás keveréket öntsük a többi keverékhez a serpenyőbe, és addig főzzük, amíg a kanál hátulját bevonja.
Ezt úgy ellenőrizzük, hogy egy fakanalat belemártunk a keverékbe, az ujjunkkal egy csíkot húzunk. A keverék sűrűsége akkor megfelelő, ha nem látszik meg benne az ujjunk nyoma. Szűrjük a keveréket egy tálba, és hűtsük le a hűtőszekrényben. Végül keverjük hozzá a hideg fekete áfonyás öntetet, és fagyasszuk le. Ezután már csak jó étvágyat kívánunk hozzá!