No SSO cookie

Fokhagymakrémleves - ahogy mi szeretjük

Utolsó változtatás: 2010-04-12 | Első közzététel: 2010-04-07
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Fokhagymakrémleves - ahogy mi szeretjük
A fokhagymakrém leves nagyon ízletes és könnyen elkészíthető étel. Aki szereti, az ette már tejszínnel a tetején, sajtos pirítóssal, de vannak helyek, ahol kaláccsal tálalják. Mi most kiválasztottuk a kedvenc fokhagymakrém leves receptünket.

A fokhagymakrémleves receptje:

 

fokhagymakrémleves
Hozzávalók:

 

  • 1/2 fej fokhagyma
  • 10 g vaj
  • 4 dl zöldségleveslé
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor (száraz)
  • 3 szelet kenyér (pirított)
  • feketebors (őrölt)
  • petrezselyemzöld (friss, aprított)

 

A fokhagymakrémleves elkészítése:

 

Tisztítsuk meg a fokhagymát és vágjuk a gerezdeket kisebb darabokra. Olvasszuk meg a vajat egy lábosban és pirítsuk meg benne a fokhagymát. Öntsük fel a borral és a zöldségleveslével. Főzzük 20 percig. Tegyünk bele a darabokra tört pirított kenyeret és főzzük még pár percig. Turmixoljuk krémesre a levest. 7. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá tejszínt. Forraljuk fel a levest még egyszer, szórjuk meg petrezselyemmel. Tálaljuk a fokhagymakrémlevest pirított kenyérkockákkal, vagy kivájt cipóban.


Szólj Te is hozzá!