No SSO cookie

Hogyan készítsünk grillezett őszibarackos pitét?

Utolsó változtatás: 2011-07-15 | Első közzététel: 2011-07-16
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Hogyan készítsünk grillezett őszibarackos pitét?
A piték szerelmeseinek itt van egy új, gyümölcsös pite receptje, ami biztosan megdobogtatja majd a szívüket. Lássuk, hogyan készül a grillezett barackos pite!

A grillezett őszibarackos pite receptje

 

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Grillezési idő: 1 óra és 30 perc
  • Hűtési idő: 30 perc


Hozzávalók

  • 1,5 kg hámozott, félbe vágott őszibarack, mag nélkül
  • 1 kanál repceolaj
  • 1/2 csésze cukor
    Grillezett őszibarackos pite
  • 1/4 csésze friss apróra vágott bazsalikom
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csomag fagyasztott nyers pite tészta (tartalmazzon 2 tésztát)
  • 1 enyhén felvert tojás
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál cukor

 

A grillezett őszibarackos pite elkészítése


Ha szenes grillünk van, helyezzünk közepesen meleg szeneket a grill egyik oldalára. Kenjük be az őszibarack darabokat repceolajjal, majd tegyük közvetlenül a grillre, és hagyjuk őket 3 percig sülni, amíg nem kapnak enyhén barnás színt, majd vegyük le őket. Vágjuk ketté az őszibarackokat. Törjük össze az őszibarackokat egy nagy edénybe 1/2 csésze cukorral, bazsalikommal, kukoricakeményítővel és citromlével.

Egy kevés liszttel megszórt területen nyújtsuk ki a tésztákat, amíg 30 cm átmérőjűek nem lesznek. Olajozzuk meg a 25 cm-es vas tepsit, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. Az egyik tésztát tegyük be a tepsibe, ennek el kellene takarnia a tepsi felületének ¾-ét. Tegyük rá a barack keveréket majd egy hegyes kés segítségével, lyukasszuk ki a másik tészta közepét, hogy a gőz ki tudjon jönni. Aztán tegyük rá a töltelékre, ha még marad tészta, azt betehetjük a két rend tészta közé töltelékként. Ha ezzel meg vagyunk, keverjük össze a tojást a vízzel egy kisebb edényben. Kenjük be a pitét ezzel a keverékkel, aztán szórjuk rá a megmaradt cukrot.

Helyezzük a tepsit a grill üres oldalára. Takarjuk le és hagyjuk ott 1½ - 2 órát, amíg a tészta aranyszínűre nem sül, és a töltelék nem lesz habos. Csak egyszer fordítsuk meg a pitét. (Amennyiben gázgrillünk van, melegítsük elő, majd állítsuk közepes fokra. Állítsuk közvetett főzésre, és folytassuk úgy, mint a szenes grillen.) Hagyjuk a pitét 30-40 percig hűlni mielőtt felszeleteljük. Ez a recept 12 adag pitéhez elég.

 

 

Tápérték/adag

  • Kalória: 263
  • Összes zsír: 11 g
  • Zsírsav: 4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsír: 1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav: 0 g
  • Koleszterin: 24 mg
  • Nátrium: 151 mg
  • Szénhidrát: 39 g
  • Cukortartalom: 20 g
  • Rostok: 2 g
  • Fehérje: 2 g
  • C vitamin: 14% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • A vitamin: 0% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • Kalcium: 1% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • Vas: 2% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)

Napi ajánlott érték: 2000 kalória


Szólj Te is hozzá!