No SSO cookie

Hibiszkusz puncs

Utolsó változtatás: 2011-11-03 | Első közzététel: 2011-02-28
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Hibiszkusz puncs
A hibiszkusz puncs nem a leggyakrabban fogyasztott innivalók közé tartozik, ezért nyűgözd le a vendégeid egy ízletes virág ihlette itallal. Színének és édes-savanykás áfonyaszerű aromájának köszönhetően tökéletes kiegészítője egy kerti partinak.

Hogyan készül a hibiszkusz puncs?

 

Hozzávalók:

  • 4 liter víz
  • 2 csésze szárított hibiszkusz virág hüvely
  • 2 csésze kristálycukor

 

hibiszkusz-ital

A hibiszkusz puncs tálalásakor ne használjunk világos színű asztalterítőt

 

A hibiszkusz puncs elkészítése:

  • Tedd a vizet és a száraz hibiszkuszt egy edénybe, majd  helyezd be a sütőbe (ne alumínium edényt használj). Fedd le, és hagyd állni legalább 2 órát.
  • Vedd le a fedőt róla, és tedd oda forrni. Csökkentsd a hőfokot, és hagyd 6-8 percig tovább főni.
  • Töltsd át egy szitán, majd dobd ki a szilárd darabokat. Add hozzá a cukrot, és addig kavard, amíg el nem olvad. Hűtsd le jól.
  • Töltsd kis koktél poharakba, amikben jégkockák vannak. Díszítsd ízlés szerint.


Jó tudni: A hibiszkusz C-vitaminban gazdag, ezért gyakran készítenek belőle lekvárt, zselét és mártást.


Szólj Te is hozzá!