No SSO cookie

Hogyan készítsünk burgonyapogácsát (macok, tócsni, lapcsánka)?

Utolsó változtatás: 2011-06-06 | Első közzététel: 2011-06-07
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Hogyan készítsünk burgonyapogácsát (macok, tócsni, lapcsánka)?
A házi burgonyapogácsa rendkívül hamar elkészül. Fogyasztható reggelire, ebédre, vacsorára egyaránt sőt főzelékek mellé kitűnő feltét. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan süthetünk házilag finom krumplipogácsákat.

A burgonyapogácsa elkészítése:

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1/4 csésze apróra vágott hagyma
  • 1/4 kiskanál só
  • 3 db. közepes burgonya
  • 3 kanál vaj
  • serpenyő
  • 1/8 kiskanál őrölt bors
  • pici liszt

Utasítások:

1. A burgonyát hámozd meg, mosd meg, és reszeld le a reszelő durva oldalán. Kb. 3 csészényi lesz belőle.

 

 

2. A reszelt krumplit mosd meg, és itasd le róla a vizet egy papírtörlővel.

 

 

3. Keverd bele a hagymát, a sót és a borsot és hintsd meg liszttel, hogy könnyebben összetapadjon a burgonya.

 

 

4. Olvaszd fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, közepes tüzön.

5. Egy lapátkával simítsd el a massza tetejét a serpenyőben, vedd lejjebb a lángot és süsd addig, amíg az alja ropogósra nem lesz.

 

 

 

6. Vágd fel 4 részre, fordítsd meg mindeniket, és hagyd még sülni 8-10 percig, amíg a másik fele is aranysárga lesz. Vigyázz! Ha teflonserpenyőben készíted, ne használj a szeléshez és a forgatáshoz fém vágóeszközt!

 


Szólj Te is hozzá!