No SSO cookie

Hogyan készítsünk törökmézet?

Utolsó változtatás: 2009-12-10 | Első közzététel: 2009-12-08
(5/ 1)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Hogyan készítsünk törökmézet?
A következő desszerttel végképp adhatunk a botsáska nőideál rémképeknek. Következzen a legendásan ehetetlenül édes törökméz receptje!

Hozzávalók:

 

  • 1 tojás, csak a fehérje
  • 18 dkg méz
  • 30 dkg mandula
  • 30 dkg cukor
  • 2 ek langyos víz

Elkészítés:

Törökméz
A cukrot elkeverjük a vízzel, azután egy lábosban a mézzel együtt addig főzzük, amíg el nem olvad. Ha eltűntek a cukorszemcsék, még jó tíz percig forraljuk takaréklángon, majd hagyjuk hűlni. Ezalatt felaprítjuk a mandulát, és egy serpenyőben megpirítjuk. Azután jó kemény habbá verjük a rtojásfehérjét, majd óvatosan hozzákeverjük a mézes masszát. Azután egy tepsit kibélelünk két réteg sütőpapírral, beleöntjük a mézet, a tetjére szórjuk a mandulát, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap már könnyen vágható nedves késsel!

 

 


Szólj Te is hozzá!