No SSO cookie

Kandírozzunk narancshéjat!

Utolsó változtatás: 2015-11-27 | Első közzététel: 2011-01-15
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Kandírozzunk narancshéjat!
A narancshéj kandírozása a legnépszerűbb. Igaz, hogy több napig tart, de ne ijedjen meg, aki még soha nem készített kandírozott gyümölcsöt, mert egyszerű. Csak néhány narancs kell hozzá, amit alapos megmosás után ugyanilyen alaposan meghámozunk. És most jön a lényeg...

Hozzávalók:

430 g letisztított, fehér részétől megszabadított narancshéj
A cukorsziruphoz:
500 g kristálycukor
2 l víz

 

A kandírozott narancshéj elkészítése

Alaposan mossuk meg a narancsokat, daraboljuk fel, a narancshéjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el. A narancs héját minimum 1 napig hideg vízben áztatjuk (lehet akér több nap is, de akkor cseréljük rajta a vizet). Minimum Eey nap áztatás után forraljunk fel vizet, a forrásban lévő vízbe tegyük bele a narancshéjakat, és kb. 10 percig főzzük benne. Ezután vegyük ki a héjakat, és hideg vízzel mossuk át.
Ezután mérjük meg a héjakat, és azok tömegénél a receptben szereplően több cukrot tegyük fel a receptben előírt mennyiségű vízzel főni. Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket.
Figyelem! Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a víz, nyugodtan töltsünk utána.

Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre lecsurogni. Ezután beleforgathatjuk még cukorba vagy belemárthatjuk étcsokiba.

Tipp: keserűcsokoládéval bevonva még finomabb csemege!

 

kandirozott_narancshej1

 

kandirozott_narancshej2
A narancsokat hámozzuk meg

 

kandirozott_narancshej3
A narancshéjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el

 

kandirozott_narancshej34jpg
Vágjuk fel a héjakat, majd minimum egy napig áztassuk őket hideg vízben

 

kandirozott_narancshej5jpg

 

kandirozott_narancshej6jpg

 

Forrás: foodwhirl.com


Szólj Te is hozzá!