No SSO cookie

Karácsonyi receptek: zserbógolyó

Utolsó változtatás: 2010-08-26 | Első közzététel: 2009-12-17
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Karácsonyi receptek: zserbógolyó
A zsebógolyó olyan, mint a kókuszgolyó, csak...zserbóból van:)

Zserbógolyó készítése:

 

Hozzávalók:

  • zserbógolyó
    10 dkg dió
  • 5 dkg háztartási keksz
  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vanilincukor
  • 2 evőkanál narancslé, vagy baracklé
  • egy fél citrom lereszelt héja
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • egy fél tábla étcsoki
  • 1 kávéskanál vaj
  • 1 kávéskanál tejszín

 

 

 

 

A kekszet finomra daráljuk, a diót kicsit durvábbra, az aszalt sárgaarackot apróra vágjuk, és beáztatjuk a gyümölcslébe. Ha megpuhult, minden hozzávalót egy tálban jó alaposan összedolgozunk. Ha nem akar összeállni, akkor mehet bele még egy kanál gyümölcslé. Azután kézzel golyókat formázunk belőle, és egy tálcára pakolva a hűtőbe tesszük pár órára. Ha megdermedt, a csokit megolvasztjuk a vajjal és a tejszínnel, belemártjuk a golyókat (fogpiszkálóval, vagy villával), meghintjük finomra őrölt dióval, és hagyjuk rászikkadni a mázat.


Szólj Te is hozzá!