No SSO cookie

Sült karfiolos korongok

Utolsó változtatás: 2010-04-12 | Első közzététel: 2010-03-29
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Sült karfiolos korongok
Kiváló étel, salátával, főzelékhez, vagy csak úgy "nassolni". A karfiolos sült könnyű és ízletes, vegetáriánusoknak is ajánljuk, természetesen a készítésénél a hús helyett ők még több karfiolt használjanak.

Karfiolos korongok

 

Hozzávalók:

  • fasírt
    30 dkg karfiol
  • 30 dkg darált hús ( mindegy milyen: lehet csirke, pulyka, sertés és marha is)
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • piros paprika
  • olaj a sütéshez

 

Elkészítése:

A megtisztított, feldarabolt karfiolt megfőzzük, majd összetörjük. A karfiol masszához hozzákeverjük a nyers, darált húst és a 2 tojást, és a fűszereket. Alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd formázzunk belőle kis gombócokat és lapítsik el a tenyerünkkel. Forgassuk meg zsemlemorzsába, ahogyan a hagyományos vagdaltat. A korongokat bő, forró olajban süssük ki. Nagyon finom étel, ami körettel, főzelékkel, vagy csak önmagában salátával is kiváló.

 


Szólj Te is hozzá!