-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
fogászati szakasszisztens
-
sofőr
-
Takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Műszaki mérnök, technikus
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Release Manager_6923 @ IDBC Creative Solutions Kft.
2024. 04. 24
-
Laboráns | Tiszafüred
2024. 04. 24
-
Scrum Master @ ProcessHunt Kft.
2024. 04. 24
-
Senior Software Engineering Manager @ Instructure Hungary Kft
2024. 04. 24
-
Raktáros
2024. 04. 24
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A levendulás teasütemény elkészítése
Hozzávalók
- 1 evőkanál szárított levendulavirág
- 1 csésze szobahőmérsékletű vaj
- 2/3 csésze kristálycukor
- 1 teáskanál tiszta vanília kivonat
- ¼ teáskanál citrom kivonat
- 2 csésze általános liszt
- 1/8 teáskanál só
- levendula glazúr
Egy mozsárban törjük meg a levendulavirágokat. Egy közepes tálban keverjük össze a levendulavirágot, a vajat, a cukrot, a vanília kivonatot és a citrom kivonatot. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd gyúrjuk addig, amíg tészta formája nem lesz (a tésztának puhának kell lennie, de nem szabad ragadnia). Tegyük be a hűtőszekrénybe 1-2 órára.
Készítsük el a levendula glazúrt, majd tegyük félre.
A levendulás glazúr elkészítése
Hozzávalók
- 1 csésze porcukor
- 2 evőkanál száraz levendulavirág
- 2 evőkanál tej
- 2 teáskanál kukorica szirup
Egy kis műanyag zacskóba keverjük össze a porcukrot és a szárított levendulavirágokat. Hagyjuk állni legalább egy napot, mielőtt felhasználnánk. Amikor készen van, öntsük bele egy közepes tálba, a levendulavirágokat pedig szedjük ki belőle. Adjuk hozzá a tejet és a kukorica szirupot, majd keverjük össze alaposan. Esetleg még szükség lehet egy kis tejre vagy porcukorra.
Melegítsük elő a sütőt 165 fokra. Vegyük ki a tésztát a hűtőszekrényből, és tegyük rá egy enyhén lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra egy nyújtófával. Tetszés szerint lehet formázni a süteményeket, majd tegyük őket egy zsírozatlan tepsibe.
12-15 percig süssük, amíg a sütemények szélei enyhén barnák nem lesznek. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni, végül pedig kenjük szét a levendula glazúrt a kihűlt süteményeken.
MÉG TÖBB TIPP: