Hogyan készítsünk levendulás teasüteményt?

Hogyan készítsünk levendulás teasüteményt?
Ezek a levendula sütemények mesések! Szinte bárki el tudja őket készíteni, és biztosan új ízt visznek a hétköznapokba. Nézzük akkor, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a levendulás édességet.

A levendulás teasütemény elkészítése


Hozzávalók

  • 1 evőkanál szárított levendulavirág
  • 1 csésze szobahőmérsékletű vaj
  • 2/3 csésze kristálycukor
  • 1 teáskanál tiszta vanília kivonat
  • ¼ teáskanál citrom kivonat
  • 2 csésze általános liszt
  • 1/8 teáskanál só
  • levendula glazúr

 

Egy mozsárban törjük meg a levendulavirágokat. Egy közepes tálban keverjük össze a levendulavirágot, a vajat, a cukrot, a vanília kivonatot és a citrom kivonatot. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd gyúrjuk addig, amíg tészta formája nem lesz (a tésztának puhának kell lennie, de nem szabad ragadnia). Tegyük be a hűtőszekrénybe 1-2 órára.

Készítsük el a levendula glazúrt, majd tegyük félre.

 

A levendulás glazúr elkészítése

 

Hozzávalók

  • 1 csésze porcukor
  • 2 evőkanál száraz levendulavirág
  • 2 evőkanál tej
  • 2 teáskanál kukorica szirup

 

 

 

 

Egy kis műanyag zacskóba keverjük össze a porcukrot és a szárított levendulavirágokat. Hagyjuk állni legalább egy napot, mielőtt felhasználnánk. Amikor készen van, öntsük bele egy közepes tálba, a levendulavirágokat pedig szedjük ki belőle. Adjuk hozzá a tejet és a kukorica szirupot, majd keverjük össze alaposan. Esetleg még szükség lehet egy kis tejre vagy porcukorra.

Melegítsük elő a sütőt 165 fokra. Vegyük ki a tésztát a hűtőszekrényből, és tegyük rá egy enyhén lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra egy nyújtófával. Tetszés szerint lehet formázni a süteményeket, majd tegyük őket egy zsírozatlan tepsibe.

12-15 percig süssük, amíg a sütemények szélei enyhén barnák nem lesznek. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni, végül pedig kenjük szét a levendula glazúrt a kihűlt süteményeken.

MÉG TÖBB TIPP:

 

értékelés