No SSO cookie

Süssünk igazi serpenyős krumplit!

Utolsó változtatás: 2010-08-27 | Első közzététel: 2010-05-28
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Süssünk igazi serpenyős krumplit!
A tojásrántottával reggelire felszolgált klasszikus sült burgonya kiadós fogás majdnem egész napra. Az alábbi adag 4 személynek elegendő (hacsak valaki nem farkaséhes és egyedül el nem fogyasztja el az egészet).

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 3 kanál vaj
  • 1 kanál olívaolaj
  • fűszerek
  • fazékserpenyő

 

A serpenyős sültkrumpli elkészítése:

1. Tedd a megtisztított, és hasábokra szelt burgonyát egy nagy fazék sós vízbe, és főzd kb. 12 percen át.

 

 

2. Szűrd le és hagyd kihűlni.

 

 

3. Közepes tűzön, egy nagyobb serpenyőben, forrósíts fel 2 kanál vajat és az olívaolajat. Öntsd bele a főtt burgonyadarabokat, és süsd aranysárgára, 18 percen át. Időnként, finoman meg kell forgatni. Az első 9 perc eltelte után, hozzá kell adni még egy kanál vajat, és tetszés szerint fűszerezni.

 

 

4. Melegen tálaljuk! Kiváló ketchuppal elszemezgetve is.

 

Tippek:

  • A 2. lépésig, a krumplit előző nap is elkészítheted. A leszűrt és kihűlt burgonyát felhasználásáig le kell fedni.
  • A krumpli kiválóan illik a pirított hagymához, húsokhoz, grillezett zöldségekhez.

 


Szólj Te is hozzá!