No SSO cookie

Levendulás limonádé

Utolsó változtatás: 2016-06-19 | Első közzététel: 2010-10-15
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Levendulás limonádé
Nézzük, hogyan készül ez a különleges limonádé, amelynek fenséges íze biztosan magával ragad mindenkit.

Adjunk egy kis levendulavirág aromát e frissítő limonádé ízhez

 

Talán nem is sejtjük, hogy milyen sokan vannak azok, akik a hidegebb évszakokban is inkább választják a hideg hűsítőket (esetleg jéggel), mint a meleg teákat vagy forró csokoládét. Habár a teákat is nagyon szeretem, egy hűsítő limonádét - legyen az tavasszal, ősszel, nyáron vagy télen - bármikor elfogadok.

És ha már itt tartunk, akkor dobjuk fel levendulával az egyszerű limonádénkat. Cikkünkből megtudhatja, mi az elkészítési módja ennek a zamatos limonádénak.

 

Hozzávalók (11 pohár levendulás limonádéhoz):

  • 1 csésze (250 ml) friss (jól lenyomkodott) vagy szárított levendulavirág
  • 2 csésze (500 ml) forrásban levő víz
  • 8 csésze (2 l) hideg víz
  • 1 csésze (250 ml) frissen facsart citromlé
  • 1 csésze (250 ml) cukor
  • Levendulaszárak, és friss eper a díszítéshez

 

Levendulás-limonádé

 

A limonádé elkészítésének receptje:

 

  • Egy nem reaktív (például rozsdamentes acél) edényben áztassuk a levendulát a forrásban levő vízben 15 percig, majd szűrjük át egy tiszta kávéfilteren.
  • Egy nagy kancsóban keverjük össze a hideg vizet, a citromlét és a cukrot. Adjuk hozzá a levendula-forrázatot, tegyünk hozzá jeget, citromszeleteket és levendulavirágot. Tálaljuk levendulaszárra szúrt eperdarabokkal.

Fogyasszátok egészséggel!


Szólj Te is hozzá!