No SSO cookie

Hogyan készítsünk immunerősítő mákpudingot?

Utolsó változtatás: 2010-02-03 | Első közzététel: 2010-02-02
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Hogyan készítsünk immunerősítő mákpudingot?
A mák kész élettani kincsesbánya: teli van aminosavval, jóféle zsírsavval, foszforral, kalciummal, káliummal, magnéziummal és vassal. Erősíti az idegeket, csontritkulás ellen kiváló, a haj és a bőr is sokkal szebb lesz tőle, csökkenti a magas vérnyomást, normalizálja a koleszterin szintet, segíti a sebgyógyulást, növeli a szellemi teljesítőképességet, erősíti az immunrendszert...pudingként elkészítve is, ami kész szerencse, mert a mákpuding maga a tökély. Kóstolja meg!

 

Mákpuding elkészítése

 

mákpuding
Hozzávalók:

 

  • 5 tojás fehérje
  • 8 dkg porcukor
  • 3 dkg gríz
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg darált mák
  • fél kávéskanálnyi fahéj
  • csipetnyi őrölt szegfűszeg

 

Elkészítése:

A habbá vert tojásfehérjékhez óvatosan adjuk hozzá a többi összetevőt, azután a pudingformát kenjük ki vajjal és lisztezzük meg picit, majd öntsük bele a tésztát. Forró vízzel félig töltött fazékban, fedővel lefedve főzzük jó háromnegyed órán keresztül, azután melegen vagy hidegen is fogyasztható.