No SSO cookie

Milánói sáfrányos rizottó

Utolsó változtatás: 2010-08-27 | Első közzététel: 2010-02-22
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Milánói sáfrányos rizottó
A gyorsan elkészíthető ízletes rizottónak két titka van: egyik a speciális, rizottóhoz való rizsfajta használata, a másik pedig hogy apránként öntsük fel a rizst a forró alaplével, és folyamatosan keverjük, keverjük, keverjük.... A rizsnek ugyanis annyi folyadékot kell magába szívnia, amennyit csak elbír, hogy ízletes és lágy ételt kapjunk.

Milánói sáfrányos rizottó elkészítése:

Hozzávalók:

rizottó
6 db megfelelő paradicsompaprika, sárga és zöld paradicsom

4 kanál fehérbor

1,2 l zöldségleves

2 kanál olívaolaj

1 közepes hagyma

400gr Arborio rizs (rizottónak kiváló rizsfajta)

1 késhegynyi őrölt sáfrány

só és őrölt fekete bors

 

Elkészítés:

 

1. A paprikát felvágjuk, és 7-8 percig sütjük, minden oldalán egyszer-egyszer megfordítjuk, amíg meg nem puhul. Levesszük a tűzről, lehúzzuk a már puha héját, és apróra vágjuk. Belehelyezzük egy  tálba és ráöntjük bort.

2. A húslevest (leveskocka is megfelel) tegyük egy edénybe, forraljuk fel, aztán vegyük takarék lángra. Forrósítsuk fel az olajat egy másik edényben, ás áztassuk bele egy kicsit a hagymát anélkül, hogy megpirítanánk. Ezután forgassuk hozzá  a rizst, amíg az alaposan össze nem keveredik a hagymával.

3. Adjunk hozzá egy merőkanál levest, és kevergessük, amíg besűrűsödik. Adjuk még hozzá a leves felét, és kevergessük, amíg a rizs krémes nem lesz.

4. Szórjuk bele a sáfrányt és a fűszereket. Folyamatosan adagoljuk hozzá a húslevest, amíg a rizs puha nem lesz. Ez körülbelül 25 percig tart.

5. Ezután adjuk hozzá a paprikákat, és ízlés szerint fűszerezzük.

Azonnal tálalhatjuk. Jó étvágyat!