-
fogászati szakasszisztens
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Elektronikai műszerzés
-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Kertigép Értékesítő
-
Műszaki mérnök, technikus
-
Takarító
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Project Procurement Manager for Controls & Digitalization
2024. 04. 23
-
Eladó 40 / 30 / 20 Óra (Váci Utca 1. Budapest)
2024. 04. 24
-
Pneumatikus-Hidraulikus Gépkarbantartó, Géplakatos - Téglás (Dbiv042401)
2024. 04. 25
-
Elektromos karbantartó - Téglás (DBIII011701)
2024. 04. 25
-
Betanított gépkezelő, vizuális ellenőr pozíció Kecskemét-Kadafalván
2024. 04. 25
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Milánói sáfrányos rizottó elkészítése:
Hozzávalók:
4 kanál fehérbor
1,2 l zöldségleves
2 kanál olívaolaj
1 közepes hagyma
400gr Arborio rizs (rizottónak kiváló rizsfajta)
1 késhegynyi őrölt sáfrány
só és őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. A paprikát felvágjuk, és 7-8 percig sütjük, minden oldalán egyszer-egyszer megfordítjuk, amíg meg nem puhul. Levesszük a tűzről, lehúzzuk a már puha héját, és apróra vágjuk. Belehelyezzük egy tálba és ráöntjük bort.
2. A húslevest (leveskocka is megfelel) tegyük egy edénybe, forraljuk fel, aztán vegyük takarék lángra. Forrósítsuk fel az olajat egy másik edényben, ás áztassuk bele egy kicsit a hagymát anélkül, hogy megpirítanánk. Ezután forgassuk hozzá a rizst, amíg az alaposan össze nem keveredik a hagymával.
3. Adjunk hozzá egy merőkanál levest, és kevergessük, amíg besűrűsödik. Adjuk még hozzá a leves felét, és kevergessük, amíg a rizs krémes nem lesz.
4. Szórjuk bele a sáfrányt és a fűszereket. Folyamatosan adagoljuk hozzá a húslevest, amíg a rizs puha nem lesz. Ez körülbelül 25 percig tart.
5. Ezután adjuk hozzá a paprikákat, és ízlés szerint fűszerezzük.
Azonnal tálalhatjuk. Jó étvágyat!