No SSO cookie

Minestrone leves - gyors verzió

Utolsó változtatás: 2010-04-12 | Első közzététel: 2010-04-08
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Minestrone leves - gyors verzió
A minsetrone könnyű és vitamindús zöldségleves. Egy igazi minestronéba gyakran belekerül a zöldbab, a borsó, és a cannellini bab, de még a brokkoli is. A mi receptünk a "gyors verzió", ami praktikus és ígérjük, ízre is ugyanolyan finom, mintha mondjuk Olaszországban, egy kis Trattoriában fogyasztanánk.

A gyors minesztrone leves receptje:

 

Hozzávalók:

  • minestrone leves
    hagyma
  • fokhagyma
  • répa
  • fehérrépa
  • zellerszár
  • paradicsom
  • sűrített paradicsom (konzerv)
  • leveskocka
  • fűszerek
  • Worcestershire-szósz

 

Elkészítése:

 

A felkockázott hagymát és fokhagymát kicsit megpároljuk olívaolajon, beleteszük az összevágott zöldségeket, és felöntjük vízzel. Leveskockával, Worcestershire-szósszal, borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem készre puhulnak. Ekkor teszünk bel negyedekre vágott friss paradicsomot, fűszerezzük (oregánó, bazsalikom, kakukkfű), ha kell még sózzuk, és pótoljuk az elfőtt vízet. Mikor a paradicsomok héja kezd leválni, kiszedjük a levesből, lehúzzuk a héját, és egy kis doboz paradicsomsűrítménnyel, a megfőtt zöldségek egy részével és kevés levessel összeturmixoljuk. Ezután visszaöntjük a levesbe, és összeforraljuk. Tálalás előtt szórunk bele friss petrezselymet, zellerzöldet. Parmezánt a tálaláskor kínálunk mellé.


Szólj Te is hozzá!