No SSO cookie

Nagymamáink paradicsomleves receptje

Utolsó változtatás: 2010-04-12 | Első közzététel: 2010-03-30
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Nagymamáink paradicsomleves receptje
Ízletes és könnyen elkészíthető paradicsomleves recept következik, ami gyermekkorunk és a menzák betűtésztás levesének ízvilágát hozza vissza. Kimondottan nosztalgiázós napokra.

A házi paradicsomleves készítése

 

Hozzávalók:

  • paradicsomleves
    Személyenként 1dl átpaszírozott paradicsom
  • 3dl víz
  • rizs
  • cukor ízlés szerint

 

Elkészítése:

A paradicsom levét a vízzel összeöntjük és feltesszük főni. Mikor felforrt, hozzá adjuk a rántást , és a fűszereket. Fontos, hogy a paradicsomlevest meg nem pirított fehér rántással

( forró olajba, csapott kanál liszt) készítsük el. A rizst külön vízbe főzzük meg, ne a paradicsomlevesben főjjön meg. Sót, cukrot, ízlés szerint tegyünk bele. Ha elkészült, néhány kanál tejfölt is adhatunk hozzá.


Szólj Te is hozzá!