No SSO cookie

Bográcsozzunk! - Az öhöm (slambuc) receptje

Utolsó változtatás: 2012-05-07 | Első közzététel: 2012-05-07
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Bográcsozzunk! - Az öhöm (slambuc) receptje
A betyárok a pusztában gyakran főztek maguknak bográcsban. Amikor egy ifjoncot megkínáltak az egytál étellel, és megkérdezték tőle, hogy ízlik-e neki, teli szájjal csak annyit tudott mondani: "Öhöm!" Innen az elnevezés. És az Öhöm valóban nagyon finom, laktató étel, ami nem igényel különösebb fűszerezést, mert a szabadban elkészült ételek füstöt íze pótolja az ételízesítőket. Érdemes kipróbálni! 

Hogyan készítsünk öhöm-öt?

 

Hozzávalók:

  • Fél kg burgonya
  • 25 dkg lebbencs tészta
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 1 ek pirospaprika
öhöm bográcsban

 

Az Öhöm elkészítése


A szalonnát apró kockákra vágjuk és a bográcsban félig kiolvasztjuk. Sárgára pirítjuk rajta a lebbencstésztát, majd az apróra vágott hagymát is. Meghintjük a paprikával, majd beledobjuk a felkockázott krumplit. Felöntjükannyi vízzel, hogy 2ujjnyira ellepje. Kis lángon - időnként megrázogatva bográcsot, nem keverve - addig főzzük, amíg össze nem áll. Akor jó, ha a bográcsban rázogatva egyben meg tudjuk fordítani.


Szólj Te is hozzá!